Més de 3.000 visitants consoliden l’abast internacional de la 080

Les desfilades d’Anel Yaos, Maison Moonsieur, Rubearth, ManéMané, Habey Club i Acromatyx tanquen l’exitosa 35a edició de la setmana de la moda catalana.

Més de 3.000 visitants consoliden l’abast internacional de la 080
3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Alba Giraldo
Alba Giraldo

Redactora

ver +

La 080 Barcelona Fashion va tancar ahir una altra edició d’èxit consolidant el seu abast internacional, amb més de 3.000 visitants a l’Open Area del Recinte Modernista de Sant Pau i amb la presència d’assistents de països com Itàlia, França, els Països Baixos i, en especial, el Regne Unit i els EUA. La 35a edició de la setmana de la moda catalana, en què es va confirmar la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona amb la 080, va comptar amb 614 periodistes i creadors de contingut, dels quals 136 també van ser internacionals.

Els estampats tropicals i surfistes de Rubearth, la celebració de la imperfecció de ManéMané i la fosa a negre d’Acromatyx van acomiadar els quatre dies consecutius de desfilades i desplegament fashion al Recinte Modernista de Sant Pau. L’últim dia de desfilades va començar amb una oda al blanc i va acabar amb una altra, però al negre. Entre mig, una policromia de colors i patrons variats.

Si els esquimals tenen 30 noms per a cada matís del blanc de la neu, per al sevillà Anel Yaos el color immaculat és pura exploració poètica. Un to que és aparentment simple es transforma amb dissenys plens de textures i matisos. María és la col·lecció inspirada en la seva germana, que va comptar amb la influencer Marta Camin a la passarel·la, i amb el dissenyador Moisès Nieto, al front row i amb l’actuació del jove artista multidisciplinari Álvaro Sola, que va tancar la desfilada amb la cançó Ojos de santa.

Molt diferent i fosca, la proposta del jove dissenyador Marc Moon, director de Maison Moonsier, va reinterpretar l’elegància d’altres èpoques amb tocs futuristes. La seva proposta ,La Rue des Garçonnes. és un homenatge a la dona andrògina dels anys 20, que va desafiar els cànons de feminitat a través de la moda. Inspirada en la sastreria masculina de Camden Town i l’ambient transgressor dels speakeasies.

La policromia la va posar el dissenyador creatiu de Rubearth, Gabriel Nogueiras, nascut a Veneçuela i establert a Espanya, que va reivindicar "el color a l’armari masculí" en el seu debut a la 080. El creador, que va ser protagonista com un dels quatre guardonats per la iniciativa de l’Ajuntament per impulsar la moda emergent, Barcelona Fashion Forward, també va sumar la tecnologia robòtica a jaquetes i abrics adornats amb flors que s’obrien i tancaven al ritme de la música i les llums. "Estem acostumats en la moda masculina a l’avorriment. Cal posar-hi una mica de color. I, per sort, molts cada vegada s’atreveixen a més. Però encara crec que es poden fer passos endavant", va explicar.

Desè aniversari

Notícies relacionades

Durant la tarda, ManéMané va celebrar el seu desè aniversari amb la col·lecció Unfollow the rules, una crida a desafiar les convencions, trencar motllos, abraçar l’imperfecte i celebrar l’inusual, amb siluetes que es reinventen i peces plenes d’asimetries. Per la seva banda, Habey Club va presentar The small print, una col·lecció "inspirada en la vida de la fotògrafa Vivian Maier" a través d’un viatge per la seva vida. Des de peces que cobreixen el rostre per esborrar la identitat fins a peces que canvien i fan referència a l’"esperit nòmada" de Maier.

El tancament de la setmana de la moda es va tenyir de negre amb la desfilada d’Acromatyx i la col·lecció 007 Esencia. "Ens hem inspirat en l’Espanya negra del principi del segle XX, en aquesta cosa rural i dura on el color negre s’utilitzava d’una manera molt bruta, tant en el dol com en els vestits de diumenge, a la festa o als vestits regionals", van explicar Xavi García i Franx de Cristal. Per a la col·lecció van col·laborar amb Don Benito, d’on prové Franx, amb una picada d’ullet als brodats de les capes distorsionades perquè tinguin un efecte contemporani.