Missatge d’alegria

Madrid acull la tercera Festa de la Resurrecció amb un cartell estel·lar

Un any més, Madrid esdevindrà epicentre de la celebració de la vida a través de la música. L'emblemàtica Plaça de Cibeles acollirà, amb accés gratuït, la III edició de la Festa de la Resurrecció, el proper 26 d'abril a les 18.30 h. Una cita que ha esdevingut referent i que aquest any promet superar les expectatives generades en edicions anteriors.

Festa de la resurrecció / roda de premsa

Festa de la resurrecció / roda de premsa

4
Es llegeix en minuts
Atala Martín

El festival, organitzat per l'Associació Catòlica de Propagandistes (ACdP), va congregar en la seva segona edició més de 70.000 persones que van celebrar, de manera pública i festiva, la Resurrecció de Crist a través de la música. Els organitzadors ja han presentat les principals novetats d’aquesta edició, que no només inclou un nou cartell d’artistes, sinó que reafirma el seu caràcter obert, internacional i festiu. Així ho va destacar Pablo Velasco, secretari nacional de Comunicació de l’ACdP, qui va estar acompanyat per diversos dels artistes participants, com Beret, Hakuna Group Music i Rafa Almarcha, integrant de Siempre Así.

També es va fer una connexió virtual amb el duet Cali & El Dandee. Amb la intenció de continuar millorant l’experiència dels assistents, aquesta edició comptarà amb un renovat cartell d’artistes, amb l’objectiu de viure la fe a través dels diferents llenguatges i ritmes musicals. Alguns d’ells van compartir el seu entusiasme per participar en aquesta edició tan especial, en un acte presentat pel locutor de Cadena 100, Javi Nieves, qui va voler destacar la importància de celebrar la fe a l’espai públic: “L’expressió lliure de la religiositat al carrer és un dret fonamental. A Espanya, dos de cada deu catòlics són perseguits per professar la seva religió. I és que la religió no hauria de ser vista com una cosa merament privada. Aquest concert celebra, a més, el moment culminant del cristianisme: la Resurrecció. I quina millor manera de fer-ho que amb música i en un enclavament tan especial com Cibeles, amb l’Ajuntament com a teló de fons”.

Durant molt de temps, el catolicisme semblava adormit i relegat a generacions més grans. Però grups com Hakuna han revifat la fe entre els joves.

Alfonso Bullón de Mendoza

Entre els veterans, Hakuna tornarà a pujar a l’escenari per compartir el seu missatge i la seva alegria. “Estem molt feliços de tornar un any més i que aquesta data es converteixi en una tradició que reuneix tanta gent”, va confessar l’Àlex, un dels integrants del grup. El va acompanyar la seva companya Cata, qui va destacar: “És increïble l’ambient que es crea en aquesta celebració. Una trobada molt familiar, en què tothom canta i celebra al mateix ritme”.

L’artista Rafa Almarcha va assistir en representació del grup Siempre Así, amb més de 30 anys de trajectòria musical. “Per a nosaltres és una celebració molt natural, ja que sempre acabem cantant una Salve Rociera i donant gràcies a Déu als nostres concerts. Estem desitjant que arribi aquest dia per celebrar i gaudir la Festa de la Resurrecció amb els assistents”, va expressar. A més, aquesta edició coincideix amb el 33è aniversari del grup, ocasió per a la qual estrenaran un documental sobre la seva història. Un dels moments més esperats serà l’actuació del guanyador del I Concurs “Música i Fe”, impulsat per l’ACdP per fomentar la creació de cançons que expressin la fe en Jesucrist. La convocatòria ha rebut 180 candidatures, i el nom del guanyador s’anunciarà en els pròxims dies.

La lliure expressió de la religiositat al carrer és un dret fonamental. A Espanya, dos de cada deu catòlics estan perseguits per professar la religió.

Javi Nieves

Per la seva banda, Beret, un dels artistes més esperats, va compartir el seu entusiasme per participar: “Em sembla brutal poder cantar a Cibeles, a Madrid, i fer-ho amb un rerefons tan bonic. És un repte per la quantitat de gent que s’espera, entre 50 i 60 mil persones. Les meves lletres parlen de l’amor, de l’autoestima, de l’amor propi, i sé que cada persona les pot interpretar segons la seva experiència. Qui vingui amb bona vibra s’ho passarà increïblement bé”.

Notícies relacionades

Alfonso Bullón de Mendoza, president de la Fundació Universitària San Pablo CEU, reflexiona sobre el sentit profund d’aquesta festa: “La resurrecció dóna sentit a la nostra vida. Com deia Sant Pau, si la resurrecció de Crist no hagués tingut lloc, la nostra fe mancaría de sentit. Aquesta festa demostra que els catòlics ens alegrem i volem compartir aquesta alegria amb els altres”.

Bullón de Mendoza també va subratllar la importància de recuperar els valors fonamentals: “En aquesta societat cada vegada més secularitzada, hi ha elements de permanència, fruit de la conjunció entre el món grec i l’humanisme cristià. Durant molt de temps, el catolicisme semblava adormit i relegat a les generacions més grans. Però grups com Hakuna han revifat la fe entre els joves. El missatge que cal transmetre és el de l’alegria, l’alegria de la Resurrecció i de la vida. Com deia Chesterton, el que la progressia no perdonava era haver renunciat a l’alegria. I aquesta alegria és essencialment cristiana”.

Festa de la Resurrecció

Data: pròxim 26 d’abril a les 18.30 h

Lloc: a la Plaça de Cibeles de Madrid (metro Banco)

Accés gratuït

Més informació a: https://www.acdp.es/la-fiesta-de-la-resurreccion-vuelve-a-madrid-por-tercer-ano-consecutivo/

Temes:

Madrid Música