Barcelona, protagonista

Mate, una web per trobar amistats a la mateixa ciutat

La idea va sorgir quan un dels seus cofundadors estudiava a París i no es podia relacionar a causa de la covid. Des del llançament al gener han aconseguit 50.000 descàrregues.

Mate, una web  per trobar amistats a la mateixa ciutat
3
Es llegeix en minuts
Antonio Gallardo

Un de cada quatre joves d’entre 16 i 29 anys se sent sol. Amb l’objectiu de revertir aquesta dada, dos joves d’uns vint anys de Barcelona han llançat una aplicació que uneix gent desconeguda que es troba a la mateixa ciutat perquè, a partir d’aquesta trobada, sorgeixi una amistat.

De fet, fa tres mesos, Guillermo Correa i Jules Granier, de 22 anys, van fer realitat la idea en què han treballat un any i mig juntament amb uns altres dos socis tecnològics (Guillaume Golfieri i Giorgio Sarno). Es tracta de Mate, l’app per fer amics a l’instant, de forma més senzilla que altres de perfil semblant i amb una missió social: combatre la soledat entre els joves. Res a veure amb les cites, aclareixen, ni amb les seves apps. Aquí no es rebutgen candidats de "dreta a esquerra". "Posem el focus en els interessos comuns i no en les fotos", afirmen.

La idea va néixer després de l’experiència de Correa el seu primer any com a estudiant a París. "Era just l’època de la covid, no hi havia festes, no hi havia esdeveniments, no hi havia res. I la meva integració va ser més complexa del normal", afirma. Va ser just llavors, apunta, quan va començar a pensar en la idea d’una nova aplicació que connectés gent en qüestió de minuts.

Algoritme que acota la recerca

La nova app pot recordar a priori altres com Bondy, Timeleft o Bumble, però Mate es distingeix per comptar amb un algoritme d’IA que millora els matchs i permet acotar la recerca. Però, sobretot, destaca per la seva "funcionalitat" davant els desplaçaments. "Existeix un mode viatge que et permet contactar amb gent que es dirigeix al mateix destí o que ja es troba allà", comenta Correa, cosa que, segons ell, pot facilitar gestions com la de trobar pis compartit en una nova ciutat.

També innovadora és una de les seves últimes adaptacions. En el procés de registre, els usuaris tenen l’opció de relacionar-se només amb mates del seu mateix sexe. "Ho fem per la seguretat de les noies, perquè no rebin missatges de tios bavosos", afirma el jove.

Des que van llançar l’app al gener han aconseguit 50.000 descàrregues, 35.000 usuaris actius al mes i 4.000 actius diaris que augmenten cada dia. Malgrat el creixement, els fundadors afirmen prioritzar la retenció sobre els nous usuaris: "No volem créixer sense assegurar-nos que el producte és prou bo perquè es quedin", assenyala Correa, que dedica diverses hores al dia a parlar amb clients per millorar l’app.

Contacte amb clients

De moment, tot l’equip treballa des de l’apartament de Granier, convertit en la seu central de Mate, per aconseguir un core loop (patró de comportament) atractiu i eficaç que mantingui motivat l’usuari.

Estar en contacte amb els clients no és una tasca senzilla, però sí necessària per conèixer els seus gustos i queixes. "Passo dues hores al dia parlant amb usuaris per fer un producte que els agradi", explica Correa. Per a aquest jove i tot l’equip, el seu propòsit és ajudar a lluitar contra l’epidèmia de soledat que amenaça una societat aparentment hiperconnectada. "Realment és una missió molt bonica quan veus que estàs creant amistats, que la gent t’envia casos d’èxit i que pots estar lluitant contra una cosa tan dura com la soledat", explica el jove.

Tot i que Mate està oberta a tot Europa, els Estats Units i Austràlia, el 94% dels subscriptors es troben a Espanya. D’ells, el 70% es distribueix entre Barcelona i Madrid, ciutat que compta amb el major nombre de registrats. "L’objectiu és dominar el mercat espanyol –explica Correa–. Més a llarg termini, volem treballar en l’expansió internacional, a poder ser als EUA", comenta Correa.

Notícies relacionades

El projecte d’aquests dos joves barcelonins s’ha pogut complir gràcies també a les inversions que han rebut. "La inicial va ser de 120.000 euros per part d’un business angel francès que va proporcionar la major part –apunta–. La resta ho vam complementar amb familiars i amics".

Tot i que l’aplicació està progressant més que adequadament, encara no és rendible. "Els beneficis fins al moment són zero coma zero. Hem fet diners, però no hem monetitzat", admet Correa. Al ser una app gratuïta i no tenir publicitat, els dos emprenedors busquen convertir els esdeveniments en una font d’ingressos. "Volem aconseguir que, per exemple, si hi ha un torneig de pàdel o de futbol a Barcelona, s’organitzi a través de la nostra aplicació, així la gent podrà anar directament als esdeveniments que nosaltres recomanem", afirma Correa.

Temes:

Barcelona