On Catalunya
Agafa pa i suca
La millor hamburguesa del món
El ‘burger’ del Torpedo és com l’Arca de l’Aliança: una ràdio per parlar amb Déu.
![OnBarcelona la burger burguer hamburguesa del Bar Torpedo OnBarcelona la burger burguer hamburguesa del Bar Torpedo](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/331a6dae-c483-439d-8358-1b541636e37f_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg)
OnBarcelona la burger burguer hamburguesa del Bar Torpedo
M’encantaven les hamburgueses. No ho escric en passat per caprici. No ha passat res que em faci desconfiar dels ‘burgers’ barcelonins, tenim restaurants que facturen peces de gran qualitat. Utilitzo el passat perquè, des que el Bar Torpedo va irrompre en la meva vida, només tinc ulls i pituïtària per a una hamburguesa, la seva... La resta, com cantava Mario Vaquerizo: ¡me-da´-igual!
Hi acudeixo a primera hora per assegurar-me lloc; em rosego les ungles esperant-la; les patates, que sempre arriben abans, no em valen com a distracció... Tot es redueix al moment en què l’hamburguesa de la casa aterra embolicada en un paper, les converses moren i l’espai-temps es col·lapsa. El ‘burger’ del Torpedo és com l’Arca de l’Aliança: una ràdio per parlar amb Déu.
Torpede, trapella, pecador...
Notícies relacionadesLa increïble carn madurada d’aquest entrepà és una detonació de sabor que et fa brunzir les orelles. Ve dividida en dos discos, fet que li afegeix sensualitat en boca... I el punt, oh, aquest punt, sempre ajustat a la perfecció: torradeta per fora, sagnant com una pel·li gore per dins. El formatge –¿gouda, cheddar?– s’eixarranca sobre la peça amb descaradura. Et trobes el ‘crunch’ del cogombret adobat tota l’estona. Hi ha sucs, hi ha salses, hi ha emanacions de greixosa felicitat que reculls amb la llengua. I un brioix suprem que remata la feina i et condueix a l’èxtasi.
Mai n’he preguntat els ingredients; vull mantenir el misteri. Em pregunto si d’aquí uns anys el meu matrimoni amb l’hamburgesa del Torpedo perdrà l’ardor de les primeres vegades, si acabarem protagonitzant una dansa maquinal, amb la llum apagada, el tercer dissabte de cada mes. Que no se’ns trenqui el colesterol de tant utilitzar-lo.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- ENTREVISTA «Les noies ens les roben ràpid, no només per ser dones, sinó perquè són bones»
- Pensions Això és el que cal cotitzar per jubilar-se amb 63 anys
- Psicologia El pediatra Carlos González explica què passa si els pares discuteixen davant dels seus fills
- Una línia prima i un error gruixut
- Desorientació i falta de solucions
- Entendre-hi més Elon Musk: onze vegades pare per salvar la humanitat
- Al Congrés Un dels dos condemnats pels atemptats del 17-A afirma que el CNI coneixia les intencions de l’imam de Ripoll
- Oficial Cubarsí amplia el seu contracte amb el Barça fins al 2029
- Estrena ferroviària Renfe inicia amb èxit les proves del nou tren de Rodalies sobre el traçat de la línia R1
- Pederàstia a l’Església El jutge investiga una segona denúncia no prescrita contra el sacerdot Peris, el depredador de l’escola jesuïta de Casp