On Catalunya
Agafa pa i suca
La febre dels New York rolls, per Òscar Broc
És la nova addicció dels ‘gastroinfluencers’. Aquest croissant rodó i farcit ja es ven més que el nou disc de Karol G
![La febre dels New York rolls, per Òscar Broc La febre dels New York rolls, per Òscar Broc](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/f37cad3d-82e0-4b16-869e-831aa5e05aef_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg)
Ens volen mal. Ens volen veure implorant clemència al nostre endocrí, retardant fins a l’indicible la pròxima anàlisi de sang, estudiant entre olles les condicions per ser soci del Dir Claris. Parafrasejant Pedro Almodóvar: ¿què he fet jo per merèixer això?
La rebequeria victimista està justificada. L’objecte de la meva dissort es diu New York roll i ha entrat a la meva vida per obrir-me definitivament les portes de la diabetis. Si el nom despista, que la gent sàpiga que em refereixo a un croissant rodó i farcit. Fàcil. Una massa de croissant que s’enrosca sobre si mateixa en un mar de sucre i mantega, deixa anar tones de crema quan li claves la dent i per acabar-ho d’adobar, presenta un ‘topping’ dolç a tall de corona, per si la potent massa i el raig del farcit no et semblen suficient.
El bitxo ha nascut a Nova York, on sinó, i té el seu origen a la fleca Lafayette Café & Bakery, un d’aquests llocs cuquis que volen enviar-nos a la tomba abans dels 50. Evidentment, el croissant rodó ha trigat poc a arribar a Espanya i ja s’està venent més que el nou disc de Karol G.
Fotogènia ensucrada
Els ‘gastroinfluencers’ estimen aquestes coses. El sucre 2.0 ven a Instagram. Els ‘reels’ adoren les peces modernes de brioixeria per a majors de 18 anys. I en aquest foc creuat entre viralitat i creativitat, el que surt més mal parat és sempre el sofert consumidor, tip de colesterol i sucre, totalment incapacitat per donar-se un respir alimentari i passar-se a l’api i la pastanaga. Perquè ara és el New York roll i demà serà un altre patracol pastisser fullat, i l’endemà una ensaïmada Boston cream, i així fins que la història acabi com l’acudit d’Eugenio:
–Si menges més pastissos rebentaràs.
–Doncs dona-me’n un altre i aparta’t.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- ENTREVISTA «Les noies ens les roben ràpid, no només per ser dones, sinó perquè són bones»
- Pensions Això és el que cal cotitzar per jubilar-se amb 63 anys
- Psicologia El pediatra Carlos González explica què passa si els pares discuteixen davant dels seus fills
- Una línia prima i un error gruixut
- Desorientació i falta de solucions
- Entendre-hi més Elon Musk: onze vegades pare per salvar la humanitat
- Al Congrés Un dels dos condemnats pels atemptats del 17-A afirma que el CNI coneixia les intencions de l’imam de Ripoll
- Oficial Cubarsí amplia el seu contracte amb el Barça fins al 2029
- Estrena ferroviària Renfe inicia amb èxit les proves del nou tren de Rodalies sobre el traçat de la línia R1
- Pederàstia a l’Església El jutge investiga una segona denúncia no prescrita contra el sacerdot Peris, el depredador de l’escola jesuïta de Casp