El torn

¿Per què moure Catalunya Ràdio?

1
Es llegeix en minuts

Els recursos públics s'han de tractar amb molt més compte i respecte que els privats, senzillament perquè són de tothom. Les retallades que s'anuncien, fetes de cop i de manera general, semblen anar contra els principis de gradualitat i de priorització, que haurien de guiar l'acció d'un govern que no sigui precisament revolucionari. Els efectes de les retallades no seran sempre negatius, només faltaria, però alguns poden comportar més ineficiència, massa desànim, i això sí que té costos enormes. S'haurà de vigilar realment que els estalvis no es mengin les estovalles.

Notícies relacionades

Una de les reformes que, segons sembla, es preparen és el trasllat de Catalunya Ràdio a Sant Joan Despí, allà on hi ha TV-3. No en sóc un expert (¿qui és expert en trasllats?), però fer-ho em semblaria un error monumental. No en tinc cap dubte: si Catalunya Ràdio està remuntant i liderant l'audiència és perquè té molt bons professionals, però també perquè és capaç de fer ràdio de proximitat (ni que sigui sobretot barcelonina), perquè des de l'estudi veus el carrer i els del carrer et veuen, perquè hi poden anar grups amb facilitat, perquè t'hi porten els autobusos i els metros o un taxi a preu raonable.

¿Es reforçaran Catalunya Ràdio i TV-3 quan estiguin juntes? ¿En què? L'empresa, laCorpo, no s'ha de confondre amb les botigues de l'empresa, diverses i especialitzades. Catalunya Ràdio és una botiga molt bona. I el trasllat li farà perdre clients, perquè la ràdio moderna no solament se sent, sinó que es veu i es toca. Per això sovint surt a fer programes a diverses ciutats i pobles, i per això envia fàcilment periodistes a cobrir notícies a peu de carrer. ¿Es farà tot des de Sant Joan Despí? ¿Hi correran juntes la ràdio i la televisió de Catalunya? ¡Quina gràcia! I preguntem-nos no solament pel preu que suposarà aquest canvi, sinó també i sobretot amb quin cost es farà.