2
Es llegeix en minuts

Llegeixo, fa uns dies, que el Govern argentí posa a prova el coneixement electoral dels joves amb Megatrivia, i no sé si em sorprèn més el fet que a l'Argentina abaixin l'edat de vot als 16 anys o que comprovin el que els adolescents saben sobre política amb un joc al més pur estil Triviados. ¿Us imagineu competint amb els vostres amics amb preguntes que només facin referència a política espanyola?

Sembla que el primer punt, que els joves puguin votar a partir dels 16 anys, ha aixecat bastanta polèmica en el país, i l'oposició ho ha vist com un mecanisme per ampliar el percentatge de votants a favor de l'oficialisme. Des del meu desconeixement de la societat argentina, em costa veure-ho així. Dubto, o vull dubtar, que si els joves espanyols tinguessin l'oportunitat de votar, ho fessin pels partits que governen actualment. Encara que el cert és que tampoc tenen gaires alternatives reals.

Però tornant a l'Argentina i als seus jocs per a nous votants, sembla que el Megatrivia forma part de tota una campanya dirigida a adolescents d'entre 16 i 18 anys, que compta també amb espots en televisió i una web amb informació per a aquest nou 'target' electoral i recursos per a professors. I amb un contingut tan interessant i atractiu, ¿com es pot aconseguir que els joves hi participin? Doncs afegint-se a la moda dels jocs 'online'.

I així és com Megatrivia es converteix en la principal atracció de la campanya, amb preguntes que, teòricament, els nois i noies aprenen a l'institut: “¿Quin sistema de govern adopta la nació argentina?”, “¿Què són els fiscals?”, “¿Qui està exclòs del dret al vot?, “¿Quan es considera nul un vot en les eleccions primàries?” i “D'acord amb el codi electoral nacional, ¿quan entra en vigor la immunitat de l'elector?”. Si els adolescents aprenen sobre política a classe, potser és més fàcil cridar-los l'atenció sobre un joc com aquest. Però ¿de veritat és la manera de generar interès en la política actual?

Notícies relacionades

He intentat buscar xifres d'usuaris de Megatrivia, però no ho he aconseguit. De manera que haurem d'esperar fins al pròxim 11 d'agost, quan se celebren les eleccions primàries, per veure si realment és una bona estratègia i quins resultats aporten els nous votants. ¿Creieu que optaran per l'oficialisme o que preferiran un canvi?

Post publicat en el portal d'opinió 50x7