Personalitzar el consum de cafè
Hi ha persones que prenen un cafè a mitja tarda i els costa dormir, altres prenen un cafè a la nit i dormen bé, altres amb una beguda de cola (que té cafeïna) per sopar, no poden dormir, altres dormen bé... i cada persona és un cas. Això és per la rapidesa amb què cada persona elimina la cafeïna, que és la substància activa que hi ha en el cafè. I això depèn dels nostres gens.
Alguns canvis individuals en l'ADN poden provocar que determinades persones eliminin més lentament la cafeïna, i per això els costarà dormir, mentre que altres eliminaran la cafeïna ràpidament i podran dormir.
Les persones que eliminen la cafeïna més lentament tenen més risc que amb els anys el consum de cafè els produeixi problemes cardiovasculars. Això depèn també d'un enzim i del gen que la regula. Les persones amb baixa activitat tenen el doble de risc coronari que les que no tenen alteració en aquests gens i també tenen més probabilitat de taquicàrdia.
Considerem important conèixer el nostre ADN respecte al cafè per fer-ne un consum responsable i prevenir el risc de problemes cardiovasculars.
Hem de recordar que no només té cafeïna el cafè, sinó moltes altres begudes:
• Una tassa de cafè exprés sol contenir uns 70 mg de cafeïna.
• Un got de Coca-Cola® 43 mg,
• Un got de Pepsi® o RedBull® uns 35 mg.
• Una tassa de cafè descafeïnat, al voltant d'1 mg.
• Una infusió de te (250 ml) pot variar molt segons els tipus de te.
Notícies relacionades• Te verd, uns 15-30 mg de cafeïna.
• Te negre-vermell, uns 20-50 mg de cafeïna.