El 'recolzaré l'Estatut' de Colau

Repàs per l'hemeroteca d'Ada Colau i el seu pensament canviant

2
Es llegeix en minuts
jgblanco39221113 l alcaldessa de barcelona i l der de la coordinadora naciona170709133547

jgblanco39221113 l alcaldessa de barcelona i l der de la coordinadora naciona170709133547 / Nuria Julia

«La llei ha d’estar al servei de la democràcia i no la democràcia al servei de la llei. La llei és només un instrument al servei de la voluntat majoritària i les lleis canvien al llarg de la història, si no les dones no votaríem. Vam desobeir lleis injustes per una qüestió de supervivència; o ens apoderem i desobeïm o acceptem l’esclavitud, i el principi d’autodeterminació es troba en aquesta mateixa categoria perquè és un dret fonamental reconegut per les Nacions Unides».

«A Catalunya hi ha un canvi social en marxa des de fa temps. Per això, quan va néixer Podemos, ja vam llançar un missatge molt clar a Pablo Iglesias; ells són l’única esperança per democratitzar l’Estat, però a Catalunya no podem esperar ni que es canviï la Constitució Espanyola ni podem estar pendents de les decisions que prenguin determinats tribunals partidistes».

«Per això els regidors de l’Ajuntament de Barcelona, tant si són independentistes com si no, estaran disposats a arribar fins on calgui –a enfrontar-se amb l’Estat, amb la Unió Europea i amb qui calgui– perquè la ciutadania pugui exercir el seu dret a decidir per aconseguir el màxim de sobirania possible».

«La pregunta que formulem al govern espanyol és: per què no convocar un referèndum si realment es creu en la democràcia? Què passa, que democràcia és només votar cada quatre anys perquè això és el que convé al govern? En realitat, democràcia és consultar la ciutadania i que la ciutadania opini i decideixi. Llavors, per què no es pot utilitzar la via del referèndum? Els desafiem perquè convoquin aquest referèndum i llavors veurem qui opina què i amb quina majoria social».

«Quan Tsipras va convocar el referèndum a Grècia el juny del 2015 es va produir un debat similar; perquè a Grècia entren en col·lisió grans interessos financers amb interessos de la ciutadania, exactament com a Catalunya, on fa anys que patim aquesta col·lisió d’interessos. Per això el que cal és imposar la democràcia davant de tot; si creiem en la democràcia no pot ser un problema que es consulti la ciutadania. I des d’aquest punt de vista, calia donar ple suport a la proposta de referèndum per part del govern grec que el que feia era complir els compromisos que havia adquirit amb el poble grec. És un mal camí l’emprès per les institucions europees utilitzant el llenguatge de la por, l’amenaça i el xantatge per impedir la democràcia».

Notícies relacionades

Totes les afirmacions d’aquest article tenen una autora que no és la que el signa. Són frases d’Ada Colau extretes literalment d’entrevistes, rodes de premsa i piulades al seu perfil de Twitter, quasi totes de l’any 2015.

Quan Zapatero va trair la promesa de l’«apoyaré el Estatuto que salga del Parlament de Catalunya» va començar el calvari del PSC, que encara no ha tocat fons. Aquesta és la cruïlla on es troba avui Colau: seguir el camí de Zapatero i llençar per la borda el seu projecte polític o ser valenta i defensar els seus ideals fent possible que l’1 d’octubre sigui un èxit.