Pantalles
Set per a l'estiu
zentauroepp42432309 teletodo javier rey en la serie fari a180322101100 /
Amb l’arribada de l’estiu i el Mundial de futbol com a frontera, la temporada alta de l’audiovisual es dona per finalitzada. Temps per recordar el millor del curs passat i, potser, per recuperar durant les vacances algun dels productes que no hem pogut consumir durant l’hivern. I és que l’oferta continua augmentant any rere any, i seguir-la per complet és senzillament impossible. Aquí teniu set recomanacions.
1.- ‘The Good Fight’. La segona temporada de l’‘spin-off’ de ‘The Good Wife’ no només repeteix les millors troballes de la sèrie creada per Michelle i Robert King, sinó que les actualitza, les millora i continua sorprenent amb un càsting insuperable i unes trames que representen l’Amèrica de Trump amb totes les seves llums i ombres. Una sèrie en la qual expliquen amb brillantor la manipulació informativa i que és capaç de plantejar els pros i contres d’enjudiciar el president dels EUA, és d’obligada visió per entendre millor el món on vivim.
'Fariña' és la millor sèrie espanyola de l’any, per història, direcció i valors de producció
2.- ‘Fariña’. La millor sèrie espanyola de l’any. A l’altura de qualsevol de les millors produccions internacionals, per història, direcció i valors de producció. Una mostra excel·lent del nivell grandíssim que ha assolit la ficció nacional, en un any en què hi ha hagut altres apostes molt notables com ‘La peste’ i ‘El día de mañana’. Però ‘Fariña’ ha sigut la millor i és una de les grans aportacions del curs.
3.- ‘The Terror’. No ha sigut una temporada de grans novetats, i la sèrie de l’AMC, basada en la novel·la de Dan Simmons, és una de les més rellevants. Amb una història real de fons i produïda per Ridley Scott, fa honor a la trajectòria de qui va crear ‘Alien’.
4.- ‘Killing Eve’. La idea més espurnejant del curs. Aquesta sèrie britanico-nord-americana produïda per a BBC America i basada en la saga de Luke Jennings, és capaç de convertir en atractiva i divertida una assassina dement, perseguida per una meravellosa Sandra Oh, a qui els seus caps de l’M-15 fan poc cas.
5.- ‘The Looming Tower’. Una altra sèrie més basada en un llibre, aquesta vegada de Lawrence Wright. Explica la història real de les disputes entre l’FBI i la CIA que van conduir a la tragèdia del World Trade Center. Uns sèrie en la qual tot funciona, adulta, clàssica i amb un Jeff Daniels tan meravellós com sempre.
'Wild Wild Country' és una colpidora obra mestra sobre la secta dels Rajneeshees
6.- ‘Wild Wild Country’. Dins del gènere dels documentals basats en fets reals, els germans Maclain i Chapman Way han fet una obra mestra del relat sorprenent i colpidor de la història de la secta dels Rajneeshees a Oregon. Tot el que s’explica va ser veritat, fet que demostra que en ocasions la realitat supera àmpliament la millor ficció.
7.- ‘The Handmaid’s Tale’. La sèrie preferida dels crítics, creada per Bruce Miller i, una vegada més, basada en una novel·la de Margaret Atwood. Duríssima per a molts, genial per a d’altres, única en qualsevol cas. El més cridaner han sigut les excel·lents audiències que ha aconseguit en la seva emissió per la televisió en obert, sent com és un producte original d’una plataforma de pagament; fet que demostra una vegada més que la cobertura que donen les cadenes tradicionals contínua sent molt superior a la de les noves ofertes.