Dues mirades
El masclisme i la bandera
El més preocupant és la permissivitat amb què tants han tractat el tuit masclista d'Albà contra Arrimadas, semblant a la que alguns conservadors dediquen al pacte del PP i Cs amb Vox
zentauroepp20768026 barcelona 09 11 2012 entrevista con el humorista toni alba190224180547
La decisió del ‘Polònia’ de prescindir temporalment de l’actor Toni Albà per anomenar puta, de forma bastament metafòrica, Inés Arrimadas no ha agradat a tots. Alguns membres insignes del procés, des del mediàtic economista Xavier Sala Martín a la inefable Beatriz Talegón, s’han sumat a criticar-la i a iniciar una crida, també metafòrica, al boicot al programa de TV-3. L’economista va anunciar que posava ‘Polònia’ al congelador i Talegón va comunicar la seva predilecció per un llibre dijous a la nit.
El cas té múltiples arestes. Des dels límits de la llibertat d’expressió fins a la responsabilitat dels mitjans públics. Malgrat que Albà no és empleat de TV-3, ja que el seu sou prové de la productora de Toni Soler, la seva imatge no pot dissociar-se d’aquesta tele. És evident que el seu tuit menyspreable taca l’emissió del programa. I més, no ens enganyem, davant de la imminència del 8-M. També hi ha el dubte de si la sanció a les opinions fastigoses ha de ser la suspensió de contractes. Entre la impunitat i la severitat del càstig ens juguem el caràcter més o menys obert de la societat.
Més enllà de la decisió empresarial, el més preocupant és la permissivitat amb què tants han tractat el tuit d’Albà, no gaire allunyada d’aquelles que alguns conservadors dediquen al pacte del PP i Cs amb els ultradretans de Vox. Al cap i a la fi, una nova versió de la capacitat protectora de les banderes. Tapa fins al masclisme més repugnant.