LA CLAU

¿Qui se'n recorda de Millet?

Avui, més de deu anys després d'haver-se descobert l'espoli del Palau de la Música, mentre l'Orfeó ajuda a convertir el concert de Sant Esteve en una demostració independentista, els saquejadors segueixen a casa

1
Es llegeix en minuts
51506802 60

51506802 60

Sabem que el Nadal és temps de retrobament molt abans que els torrons s’anunciessin per televisió.De tornada a la llar, a l’arrel. Les celebracions amb familiars, amics i companys es prodiguen, i malgrat la mala fama que tenen els cunyats, el model social es perpetua fins a l’infinit. Ad nauseam,diran els escèptics més presumptuosos.

Ah, els cunyats, quin fenomenal paradigma d’hipocresia col·lectiva. La impostura és un estat de la ment des de molt abans de la invenció de la barra de bar global. ¿Qui no és cunyat? Com apunta amb agudesa el col·lega Josep Martí Blanch, del cunyat que ets tu mateix no hi ha escapatòria possible. ¡Estàs fotut!

O sigui, que toca tornar a casa per Nadal. N’hi ha que viuen tan lluny que la tornada els semblahomèrica.D’altres, al contrari, no han de tornar, ja suposi el retorn goig, aclaparament o fatiga. Són els que no van partir mai.

Entre els que no s’han allunyat de la llar hi ha elssaquejadors més gransdel Palau de la Música: Fèlix Millet, Jordi Montull, la seva filla Gemma Daniel Osàcar, extresorer de CDC, la matriu del PDECat JxCat, als braguers del qual amorrats van créixer Mas Puigdemont. Entre el 2000 i el 2009, els quatre primers van desvalisar les arques de la institució cultural: 30 milions d’euros. De vegades, repetir una dada és una necessitat imperiosa: 30 milions, un darrere l’altre.

Catàleg de corrupció

Notícies relacionades

Els lladres van ser descoberts en el 2009 i condemnats en el 2018 a penes de presó que sumen 26 anys per malversació de cabals públics, apropiació indeguda, falsedat en document mercantil, falsedat comptable, tràfic d’influències, blanqueig de capitals..., un catàleg complet de delictes de corrupció comesos movent fons entre el Palau de la Música il’Orfeó Català.

Avui, més de deu anys després d’haver-se descobert l’espoli, mentre l’Orfeó ajuda a transformar el tradicional concert de Sant Esteve al Palau en una demostració independentista, els saquejadors segueixen a casa, esperant que el Tribunal Suprem decideixi sobre les seves apel·lacions. Mentrestant, disfruten del Nadal o el pateixen, amb cunyats o sense ells, què hi fa. La vida té aquests bucles.