editorial
Un bon gol per a l'esport
Els recursos i inversors en 'sportech' apareixeran a mesura que sorgeixin iniciatives i tirin del carro clubs com el Barça i l'Espanyol
Una corredora efectua una prova d’anàlisi de trepitjada a la botiga Asics de Barcelona. /
No hi ha sector que s’hagi de quedar enrere en l’ús o la coordinació amb les 'start-ups' i les companyies emergents dedicades a la tecnologia. Futbol, handbol, gimnàstica, bàsquet, natació... No hi ha disciplina que pugui quedar-se al marge.
Barcelona, on s’ha construït un ecosistema emprenedor cada vegada més consolidat i on també es troben clubs de diferents esports de primer nivell, presenta una bona combinació que alguns pioners han començat a aprofitar. La capital catalana ja compta en l’actualitat amb un mínim d’allò que podríem anomenar companyies ‘sportech’, és a dir, aquelles que combinen esport i tecnologia, cosa que la converteix en la tercera ciutat europea segons l’European Sportstech Research corresponent a l’any 2019.
A la moda per la vida saludable i, per tant, la incorporació d’‘apps’ i altres eines per mesurar el rendiment físic, s’han sumat els clubs professionals, que han entrat de ple en el món de la digitalització. Tot això constitueix una enorme oportunitat per a les ‘start-ups’ més especialitzades.
Notícies relacionadesEl camp és molt ampli perquè inclou des dels dispositius per mesurar i millorar el rendiment fins a la millora de l’eficiència en la gestió d’esdeveniments esportius. La gran carència encara és la falta de fons, a diferència del que passa en altres grans ‘hubs’ ‘sportech’ com Londres i Munic.
És una qüestió de temps. També va passar en altres àrees com la biotecnologia, que avui atrau no només capital autòcton sinó internacional. A mesura que sorgeixin més iniciatives i que se sumen clubs com el Barça i l’Espanyol augmentarà la visibilitat i l’atractiu per als inversors especialitzats.