Al contraatac

Humor català confitat

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp32933621 icult apertura200216174925

zentauroepp32933621 icult apertura200216174925

Malgrat l’allau tràgica que ens envaeix i el confinament, cal buscar moments per disfrutar del bon humor.

El diari del Regne Unit ‘The Guardian’ s’ha referit a les aventures de l’Institut Nova Història i dels tres milions d’euros vinculats a empreses públiques concedits a un institut que proclama que Shakespeare era català. Al Regne Unit es pregunten com es poden donar més de tres milions d’euros públics a uns senyors que diuen que Cervantes i Shakespare eren no només catalans, sinó la mateixa persona.

Això del tal Institut és humor pur i dur. No imaginava que m’alegrarien d’una forma tan notable.  Això que Colom era català ja és un gag conegut, però no es perdin l’esquetx que El Cid també ho era. Quan ja sembla que no se’n pugui anar més enllà, resulta que Pinzón, Hernán Cortés i Santa Teresa també eren catalans de soca-rel. Se m’alegren els costellams de tant riure quan també diuen que Leonardo da Vinci era català i que les muntanyes després de la Mona Lisa eren les de Montserrat.

L’apoteosi d’aquests Monthy Pyton catalans arriba quan afirmen que El Quixot va ser escrit abans en català i traduït després al castellà per ordre de la Inquisició. Miren si l’invent és bo que TV-3 va emetre tres vegades el documental ‘L’enigma Cervantes’. Compte, La Cubana, el Tricicle i tots els humoristes, perquè el brillantíssim xou no acaba aquí. Argumenten efectivament que Shakespeare i Cervantes eren la mateixa persona. ¡Bravo! Vaja, que els dos principals autors de la literatura universal són només un i és d’Arbeca. Com la Santíssima Trinitat, tu. És brutal. Ni Los Morancos ni Tip i Coll ho han superat mai.

Notícies relacionades

No em negaran que riure una mica en ple confinament és necessari. El 2013 ERC va guardonar l’Institut amb el Premi Nacional Lluís Companys. Error. Mereixien el Premi d’Humor Internacional Gat Perich.

Aviat diran que el coronavirus és d’origen català. Són genials. I ‘només’ ens costen tres milions d’euros de diners públics.