DUES MIRADES
L'ou ferrat
rjulve42891820 onbarcelona huevo frito190122200906
M'ha caigut a les mans un ou ferrat encabit en un plàstic i dipositat en una safata negra, també de plàstic, tot bufó, amb la clara ben blanca i el rovell ataronjat. La combinació dels colors és magnífica i atractiva i és un envàs que es ven als supermercats, no pas als d'aquí, però sí en alguna part d’aquest planeta. Per sort, el que tinc davant no és l’ou ferrat en qüestió sinó una fotografia que m’il·lustra sobre el pes i sobre la quantitat d’ous ferrats que hi ha al paquet. Un, en concret.
Descobreixo que, de fet, ja fa temps que es venen ous ferrats congelats, però aquest que els dic podríem dir que és fresc, apte per al consum i amb tots els requeriments necessaris per ser considerat un ou ferrat. No tinc clar què se n’ha de fer, si escalfar-lo al microones o al forn, o si passar-lo un moment per la paella. Pertany a la mateixa família dels envasos que contenen alls pelats i tallats i a la dels plàtans embolicats en plàstic, un a un. Davant l’estupor que tinc en veure’l, em recloc davant la tele i miro ‘Una nit a l’òpera’. És aquella pel·lícula on Grouxo Marx no para de demanar «and two hard boiled eggs!» (i dos ous ferrats, en català). Posats a ser absurds, que parlin els clàssics.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.