LLIBERTAT CONDICIONAL
Capes i corrides
Isabel Pantoja va voler mantenir el seu rol de 'viudísima' i per això no va entregar les pertinences de Paquirri.
zentauroepp5629532 promocion boda isabel pantoja y paquirri201118192532
Entre els descobriments del monòleg ‘à la Cocteau’ que brindava Kiko Rivera a 3,7 milions de persones dissabte, hi havia la confirmació que la seva mare havia guardat a casa uns vestits de torero, unes capes i unes arts de matar. Paquirri els havia llegat al seu testament a la seva primera dona i als dos fills d’ella. Quan Carmina havia volgut recollir aquest llegat, Isabel li va dir al jutge que uns lladres havien entrat a la seva finca i, d’entre tot el que allà hi havia, se’ls havia acudit robar precisament, ‘mireusté’, ¡EL LLEGAT!
Tenint en compte que una capa pesa sis quilos, un vestit de torero uns cinc, i que les espases i estocs no són precisament lleugers... ¿no hauria sigut més fàcil robar les maragdes de doña Ana, ‘LA MADRÍSIMA’, que també eren allà?
Com fos, el jutge es va creure aquella història, i allà es van quedar els estris en una espècie d’habitació de Barbablava tancada i barrada. O això diuen. I ¿per a què els voldria la desconsolada viuda? No podia vendre’ls: seria com vendre la Gioconda. Eren massa coneguts. I sens dubte no els utilitzaria.
Atribuïm a una estampeta de santa Gemma un poder màgic que no té, o a unes calces utilitzades un incentiu eròtic que en principi tampoc tenen, excepte per a qui se l’atribueix (a la majoria dels mortals ens faria molt fàstic olorar unes calces utilitzades). Un integrant de la tribu nòmada peruana dels Masco Piro, que habita entre el Perú i el Brasil, no els veuria cap sentit eròtic a unes botes de làtex de taló de 15 cm. Les hem fetitxitzat en la nostra cultura, no en la seva.
Fetitxitzem quan atribuïm a un objecte uns poders, una aura que en realitat no té. Els estris del torero ens semblen que el representen més que els seus vestits de jaqueta, perquè l’art del toreig sempre s’ha revestit de certa funció màgica. Per això, cedir-los a la primera dona era una cosa així com llegar-li «el rosari de la meva mare» a què cantava la Pradera. El rosari de la mare era una cosa que s’entregava només a la dona amb qui un es casava. Passava de la mare d’un a la que seria la mare dels seus fills.
Paquirri es va casar mitjançant el famós truc de la nul·litat eclesiàstica, molt en voga llavors entre els assidus al cuixé. Recordem que el divorci arriba a Espanya el 1981, i Paquirri es casa amb Pantoja poc després. El divorci estava encara mal vist, així que es pagaven uns diners al Tribunal de la Rota i ells oblidaven convenientment allò que «el que ha unit Déu no ho separi l’home».
Però per a tanta gent d’aquella generació (per al pare de vostè, o els seus oncles, o la meva tia), la segona dona no era més que una qualsevol, una nouvinguda, una espavilada que, d’acord, s’havia casat... ¡Però no tant! Davant Déu i el Cel ¡la primera era la vàlida! I sembla que el testament ho confirmava. Per això la Pantoja no entregava els estris: perquè equivaldria a negar la seva posició de VIUDÍSSIMA.
Notícies relacionadesEn el nostre inconscient col·lectiu encara mantenim aquesta idea que un HOME MOLT HOME que es vesteix pels peus suscita sempre un enfrontament entre dues dones, que ve a confirmar la seva homenia. Per això aquesta història de capes i corrides i continua sumant, per això enganxa en Aquesta Espanya Meva, Aquesta Espanya Nostra, tan rància, tan carpetovetònica, tan del Celtibèria Show.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.