Apunt
Vacunes de mentida
La necessitat d’entreveure una mica de llum al final del túnel continua enredada en la propaganda, la mateixa que assegurava que d’aquesta crisi en sortiríem millors
Les males notícies de la Covid-19 angoixen la població i desencadenen la necessitat de buscar les bones, que sí que n’hi deu haver. El propòsit de transmetre optimisme davant els pitjors vaticinis mèdics i socials trontolla quan es descobreix l’engany dels fabricants de vacunes. La necessitat d’entreveure una mica de llum al final del túnel continua enredada en la propaganda, la mateixa que assegurava que d’aquesta crisi en sortiríem millors i que va anunciar, quan el teló del 2020 queia, que, superat l’estiu, el 70% de la població europea (espanyola i catalana) estaria immunitzada. Efecte placebo.
La carrera per la vacunació global va obtenir tota la credibilitat del ciutadà acompanyada per la injecció multimilionària compromesa per aquests càndids governs fins que s’ha conegut, aquesta setmana, el volum de l’engany. No hi haurà més dosis anti-Covid per als ciutadans d’Europa fins ben entrat el mes d’abril, va advertir ahir la gent de la cancellera Merkel. Només tindrà sentit celebrar la Setmana Santa si hi ha dosis i xeringues. Les processons d’inconscients estan assegurades amb i sense cucurulla.
Notícies relacionadesEns diuen que cal creure’s que això passarà a la història com una victòria de la humanitat davant l’adversitat. Per això l’altre diumenge vam devorar l’entrevista de Juan Fernández a Juan Fueyo amb el titular «Al maig, les vacunes hauran vençut la pandèmia». El científic expert en virus no comptava amb la cancel·lació de l’enviament de les vacunes contractades Pfizer i AstraZeneca. Contents si al novembre i el desembre fa el mateix temps que al maig. Així s’entén l’emprenyament de l’epidemiòleg Josep Maria Argimon, com a portaveu de la Generalitat, al comunicar dimecres el retard de les vacunes, reu de les seves paraules, les mateixes amb les quals, de vegades, ha embolcallat pronòstics fallits. Quina difícil missió la dels portaveus sanitaris, sobrepassats per tants esdeveniments, les dades de contagis, les soques, els milers de morts. Tranquils, el candidat Illa va deixar el ministeri afirmant que hi haurà remei.
No se li va moure ni un pèl el serrell sobre les ulleres per veure de prop el que és tan lluny.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.