Pros i contres

La croada de la CUP

La intervenció de Dolors Sabater va ser un entusiasta i reivindicatiu al·legat contra les injustícies i els abusos del poder

1
Es llegeix en minuts
Pla mitjà de la portaveu de la CUP, Dolors Sabater, al ple d’investidura del Parlament. Imatge del 21 de maig del 2021 (Horitzontal)

Pla mitjà de la portaveu de la CUP, Dolors Sabater, al ple d’investidura del Parlament. Imatge del 21 de maig del 2021 (Horitzontal) / JORDI PLAY

La intervenció deDolors Sabater en el debat d’investidura de Pere Aragonés ja arribava al seu final. Mitja hora d’entusiasta i reivindicatiu al·legat contra les injustícies i els abusos del poder. La líder parlamentària de la CUP va dedicar unes paraules als «companys i companyes» dels Comuns i a totes les persones d’esquerres que critiquen la CUP per, des de la seva «perspectiva radicalment feminista i anticapitalista», recolzar una investidura que inclourà en el seu govern Junts. A tots ells Sabater va recomanar «deixar aquesta posició hostil cap al moviment popular més gran d’autoorganització i desobediència que ha tingut aquest país». El moviment popular més gran «que s’ha plantejat a Europa». I que, des de ja, «s’afegeixin a aquesta croada rupturista del règim». 

Notícies relacionades

Emocionant discurs. Minuts abans havia expressat amb contundència: «Ja n’hi ha prou de submissió, prou de retallades del Tribunal Constitucional,prou de repressió i persecució, prou de Monarquia, prou de règim del 78, prou de l’Ibex 35». 

Hores més tard es va conèixer el nom del nou conseller d’Economia, quota de Junts: Jaume Giró. Un exquisit currículum que passa per Gas Natural, Repsol i La Caixa. Curiosa croada, la de la CUP.

Temes:

CUP