Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.
La futura constel·lació dels nanosatèl·lits de Sateliot
M’agrada imaginar la fragilitat d’aquesta espècie de mecano de tres cubs apilats que desafien la immensitat de l’espai en una òrbita baixa
M’agrada imaginar una capsa de sabates que cada 90 minuts fa una volta completa a la Terra. M’agrada imaginar la fragilitat del nanosatèl·lit que pesa deu quilos i que és una mena de mecano de tres cubs apilats que desafien la immensitat de l’espai en una òrbita baixa, a poc més de 500 quilòmetres de la superfície del planeta i que, ell tot sol, aquest fòtil no gens fútil, s’encarrega de connectar, preveure, avisar, monitoritzar i recollir dades, sempre beneficioses per al progrés de la societat. Escolto el fundador de l’empresa Sateliot, responsable de l’elevació, el manteniment i la futura constel·lació de satèl·lits similars en els propers anys, i en sentir Jaume Sanpera entenc aproximadament el que significa un projecte ambiciós que acaba d’ampliar capital amb les aportacions d’Indra i Cellnex i que aposta per «l’inici d’una revolució global, disruptiva». Diu que són com les torres de comunicació terrestres, però a l’espai. La capacitat d’establir lligams, de confegir una estructura amb talent d’aquí i amb projecció universal. Excel·lent notícia, la d’aquesta capsa (i les que vindran) que contemplem amb la mirada imponent de l’eternitat i el trepidant ritme de la mirada dels segles.
Entretots
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.