Apunt
Bancs: ¡Visca Carlos San Juan!
No va gens malament que, de tant en tant, algú qüestioni uns principis que se’ns havien presentat com a immutables
Sí, senyor. Visca Carlos San Juan. Un metge jubilat ha aconseguit que els bancs comencin a posar-se les piles per millorar el tracte i el servei a la gent gran, a instàncies del Govern central i els organismes públics. Ja circulen alguns esborranys de propostes que afecten horaris, caixers i altres elements, que ha anat avançant durant aquests dies EL PERIÓDICO. Les patronals AEB (bancs), CECA (antigues caixes d’estalvi) i UNACC (caixes rurals) s’han afanyat a elaborar uns principis generals després de reclamar-ho a la vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño.
Cal esperar que no caigui tot en sac foradat. Per això el promotor de la campanya ‘Soc vell, no idiota’, continua recollint firmes (ja ha superat les 600.000), ja que vivim en la societat de la immediatesa, amb tendència a l’oblit ràpid. De tant en tant, és necessari que sorgeixi algú que desperti les consciències i els polítics. En aquesta ocasió, Nadia Calviño ha demostrat tenir uns bons reflexos.
Notícies relacionadesFan falta més Carlos San Juan. I no només per despertar una banca que s’havia quedat concentrada en la digitalització, marginant, volent-ho o no, una bona part de la seva clientela. També per protestar per tots aquests sistemes denominats d’intel·ligència artificial amb què moltes companyies proporcionen serveis al client. «Premi 1 si és per a un seguiment de comanda. Premi 2 si és per a això. 3, per a allò altre...» Sense opcions amb prou feines de poder parlar amb algú que aporti un tracte més personalitzat i eviti la sensació d’abandonament, tingui un l’edat que tingui.
Necessitem més Carlos San Juan que ens despertin de la letargia quan la resta no volem, no sabem o no ens atrevim a reclamar quan l’eficiència de les empreses s’aboca a reduir costos fins a l’extrem d’empitjorar els serveis i quan la tecnologia i els avenços es tradueixen en exclusió de col·lectius. No va gens malament que un Carlos San Juan qüestioni de tant en tant uns principis que se’ns havien presentat com a immutables i que, en realitat, no ho són.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.