Documental Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

‘El estafador de Tinder’: Víctimes i heroïnes

A la producció de Netflix es relata una punyent estafa ‘online’ des del punt de vista de tres dones, que desgranen com va ser caure en les trampes d’un dels estafadors més perillosos en l’actualitat

1
Es llegeix en minuts
37609024 59

37609024 59

Si d’alguna cosa podem estar segurs és que sempre tindrem nous productes audiovisuals del gènere ‘true crime’ llestos per consumir. Mai ens faltarà aquesta pel·lícula documental o mini sèrie que ens atrapi al sofà, víctimes de la sorpresa, el disgust i la pena, mentre ens arrossega pel fang d’una realitat que no érem capaços d’imaginar. Aquest és cas d’‘El estafador de Tinder’, una producció de Netflix que relata una punyent estafa ‘online’ des del punt de vista de tres víctimes, que desgranen com va ser caure en les trampes d’un dels estafadors més perillosos en l’actualitat i ara també, gràcies a elles i al coratge que van demostrar durant la pitjor època de les seves vides, un dels criminals més coneguts a nivell internacional. 

Notícies relacionades

Simon Leviev, el veritable nom del qual és Shimon Hayut, és el responsable de la misèria de massa dones que, confiades i esperançades, exposaven la seva identitat i el seu cor a Tinder a la recerca d’amor. Escollia les seves víctimes amb ull mil·limètric, seduint-les amb una dolçor inesperada, promeses de formar una família i el glamur d’una vida gloriosa i plena de misteri, fent-se passar per l’hereu d’una família multimilionària. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

El documental, dirigit per Felicity Morris, narra com Simon arracona les seves víctimes en una tortuosa relació que les empeny a una responsabilitat moral inexorable, intentant salvar la vida de l’home que les maltracta emocionalment per robar-los uns diners que ni tan sols tenen. Tot i així, després de veure el documental, gran part del públic es va llançar a les xarxes socials per criticar i culpabilitzar les víctimes, perquè sembla ser que les superficials cerca-fortunes són elles, no l’home que va muntar una estafa piramidal per poder portar una vida de luxe aprofitant-se de dones boniques, amb diners i possibilitat d’aconseguir bons préstecs. Qui ho havia de dir. I elles, sabent que corrien el perill de ser culpabilitzades i ridiculitzades, van fer un pas endavant per frenar un criminal que semblava impossible de parar, salvant qui sap quantes altres futures víctimes. Víctimes per accident, heroïnes per decisió pròpia.