Audiovisual Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

El ‘podcast’ amb Stephen King

Alternativa perfecta a l’entrevista promocional breu i l’opinió exprés, s’ha convertit en l’espai ideal per parlar de, per exemple, pel·lícules i llibres

2
Es llegeix en minuts
Stephen King.

Stephen King. / ERIC FEFERBERG (AFP)

Stephen King ha anat a un ‘podcast’. I és meravellós. És indiscutible que, en el dia d’avui, part important de la conversa sobre cultura està en els ‘podcast’. Alternativa perfecta a l’entrevista promocional breu i l’opinió exprés, el ‘podcast’ s’ha convertit en l’espai ideal per parlar de, per exemple, pel·lícules i llibres. N’hi ha de bons, menys bons i dolents. N’hi ha de professionals (entenent per professionals els que estan produïts amb més recursos) i d’amateurs. I n’hi ha de populars i desconeguts, sense que sigui necessàriament la qualitat el que determini una cosa o una altra. Hi ha cineastes que amb prou feines ofereixen entrevistes i, en canvi, s’asseuen a parlar en un ‘podcast’ dues hores. I hi ha crítics i informadors, jo entre ells, que s’han reconciliat amb la seva professió gràcies a aquests espais oberts a la conversa i la discussió. Com que n’hi ha molts, i cada vegada compten més, passen dues coses. Una, que hi ha certa conya entorn de l’excés de propostes. I l’altra, que comencen les discussions sobre què és un ‘podcast’ i què no. Les dues coses enclouen, al final, unes ganes absurdes de boicotejar un mitjà amb un potencial infinit.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Per sort, de tant en tant, passa una cosa meravellosa que les tomba de cop. Aquesta setmana, sense anar més lluny, ha passat una cosa extraordinària: el ‘podcast’ ‘The Kingcast’, conduït per Eric Vespe i Scott Wampler i pertanyent a la revista ‘Fangoria’, ha comptat amb Stephen King com a convidat. Més enllà de la meva devoció per aquest ‘podcast’, el meu favorit, dedicat en exclusiva a l’autor, el que han aconseguit els seus responsables em sembla alguna cosa (a la seva escala) històrica. Des del maig del 2020 que conversen, setmana rere setmana, amb personalitats de diferents disciplines sobre l’obra de King. Parlen dels llibres i de les seves adaptacions (cada convidat escull de què vol parlar), i han comptat amb personalitats com ara Guillermo del Toro, Karyn Kusama, Mike Flanagan i Jamie Lee Curtis. Que algú tan gran com Stephen King, que amb prou feines concedeix entrevistes, hagi acceptat anar de convidat a un ‘podcast’ en què es parla amb tant rigor i entusiasme de la seva obra és molt més que una anècdota simpàtica. És una fita professional per a Vespe i Wampler, un regal per als seus oients i una demostració més de la importància del ‘podcast’ al terreny cultural.