La foguera | Article de Juan Soto Ivars Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Elon Musk i el seu porquer

L’empresari creu, com jo i alguns altres dinosaures, que els límits a la llibertat d’expressió a les xarxes socials han de ser únicament aquells que marquin les lleis de cada país

2
Es llegeix en minuts
Elon Musk i el seu porquer

Elon Musk no m’és gens simpàtic, com cap altre dels prototips milmillonarios que vomita Silicon Valley, però les reaccions de l’esquerra nord-americana davant l’intent de comprar el 100% de Twitter fan riure. Els demòcrates ‘wokizats’ protesten per la llibertat d’expressió: no perquè Elon Musk s’hagi proposat retallar-la a Twitter, ¡sinó perquè vol restablir-la! Pot semblar una paradoxa o un canvi de paràmetres, però no és una cosa ni l’altra. La preferència per la censura s’ha convertit en la norma entre certa esquerra americana.

A la seva carta al president de la companyia en què explica els motius pels quals vol aconseguir el 100% de les accions, Musk diu que va invertir en Twitter perquè creu que la llibertat d’expressió és fonamental per a la democràcia. Amb aquesta compra es proposa convertir-se en el seu factòtum: un amo total que pren les decisions sense la pressió dels accionistes perquè tot es pugui dir a la plataforma. Musk creu, com jo i alguns altres dinosaures, que els límits a la llibertat d’expressió a les xarxes socials han de ser únicament aquells que marquin les lleis de cada país.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Normalment, a l’esquerra no li feia gràcia que multimilionaris compressin mitjans de comunicació perquè suposava, encertadament, que això podia interferir en la llibertat. No obstant, això que ens estan dient ara és just el contrari. Acusen Elon Musk de posar Twitter al servei dels homòfobs, els masclistes i els racistes. Volen que les xarxes socials, com pares estrictes, facin complir les seves maneres preferides i vetllin per la cortesia de la correcció política. Max Boot, columnista del ‘Washington Post’, propietat de Jeff Bezos, per cert, ha arribat a dir que perquè la democràcia sobrevisqui necessitem més moderació dels continguts, i no menys.

Aquesta és la posició de l’esquerra americana davant una proposta per ampliar el rang de la llibertat d’expressió en una xarxa social on s’han tancat milers de comptes per suposats crims del pensament. Diria que és perquè em punxin i no surti sang, si no fos perquè fa anys que escric sobre aquest gir sinistre dels progressistes, en particular nord-americans, però també espanyols. La seva posició no s’explica per la por al feixisme, ni al maltractament, ni a l’abús, sinó per un pànic a la democràcia. La llibertat d’expressió no és un espai segur, ho digui Elon Musk o el seu porquer.