Article d’Ana Bernal-Triviño Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.
Diferències sobre el judici de Johnny Depp i Amber Heard
La psicòloga de part de Deep diu que Heard pateix la síndrome de trastorn límit de personalitat (TLP). La pena és que no tenim informe forense i psicosocial independent.
El nou judici entre l’actor Johnny Depp i l’actriu Amber Heard provoca comentaris en xarxes més propis d’un campionat, amb comparacions que no són procedents i antecedents que es passen per alt. Hi ha punts a tenir en compte. Primer, el cas és als Estats Units i les seves lleis no són les nostres. I el més determinant és que el judici és només per difamació, per un article en el qual ella va comentar que patia violència de gènere.
Les declaracions dels primers testimonis parlen de relació tòxica amb agressions mútues. El que sí que existeix segur és una sentència anterior, ja ferma, en la qual un jutge britànic va determinar que Depp havia agredit 12 vegades dels 14 casos que ella va exposar en judici, una d’elles molt greu durant la qual va ser ostatge durant tres dies. També sabem, per ara, algunes de les frases pronunciades i reconegudes per Depp, com que actuava com un «salvatge», a part de «guarra», «puta» o «tindré relacions sexuals amb el seu cadàver cremat per assegurar-me que estiguis morta».
Entretots
Per ara, tenim una psicòloga de part de Depp. Una anàlisi independent permetria conèixer qüestions clau, perquè no és el mateix un conflicte de parella que una situació de violència de gènere, ni és igual una agressió instrumental (amb una finalitat) que una agressió reactiva (defensiva), perquè no totes les víctimes reaccionen igual. La psicòloga de part de Deep diu que Heard pateix la síndrome de trastorn límit de personalitat (TLP). Molts d’aquests trastorns es desenvolupen en la infància, en entorns d’abús i traumes. Pregunto sobre el tema a psicòlegs i em diuen que les seqüeles de la violència de gènere, en alguns casos, es poden confondre en consulta amb un TLP i que, en cas de tenir-lo, aquestes persones són més propenses a caure en relacions problemàtiques.
La pena és que no tenim informe forense i psicosocial independent, com en altres casos que coneixem a Espanya. I això, aquí, seria fonamental per no derivar les opinions a mers impulsos o converses de barra de bar, que encara queden dies de judici.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.