Pros i contres | Article d’Emma Riverola Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Rialles feministes

Carla Rovira Pitarch ha pres el text de ‘L’amansiment de la fúria’ del geni anglès i l’ha arrugat, ha format una gran pilota de color morat intens i hi ha practicat un joc provocador, transgressor i delirant

1
Es llegeix en minuts
Rialles feministes

Jo confesso: soc còmplice de l’assassinat de William Shakespeare. Vam ser majoria. L’autor està sent executat, amb premeditació i traïdoria, a ‘L’amansi(pa)ment de les fúries’, en la programació Off del teatre La Villaroel. La directora i dramaturga Carla Rovira Pitarch ha pres el text de ‘L’amansiment de la fúria’ del geni anglès i l’ha arrugat, ha format una gran pilota de color morat intens –molt, molt intens– i hi ha practicat un joc provocador, transgressor i delirant, que ens recorda el poder desacralizador del riure. Riem i es desperta l’esperit gamberro. Riem i redoblem les forces. Riem i donem una puntada de peu al patriarcat.  

La part bona de matar Shakespeare és que sabem que és immortal i que, salvant l’immens oceà temporal que ens separa del segle XVI, la seva dramatúrgia també va crear dones poderoses i rebels. Però aquest no és l’espai de Rosalina, Olivia, Beatriu o Cordèlia, sinó de Rovira i d’una companyia que clava la interpretació i que converteix la necessària reivindicació feminista en una rialla desbordada i irreverent. Fins i tot és fàcil imaginar l’esperit de Shakespeare rient en algun racó del teatre. Que no se’ns oblidi l’alegria en la lluita. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Temes:

Feminisme