Article d’Astrid Barrio Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

En ‘topless’ i amb vel

El més sorprenent és que aquest Govern cregui que és compatible, des d’una perspectiva feminista, cridar a alliberar els cossos de l’opressió del biquini i mantenir-se en absolut silenci respecte a l’ús del vel islàmic

1
Es llegeix en minuts
En ‘topless’ i amb vel

JORDI COTRINA

Coincidint amb el dia mundial del ‘topless’, el Govern, a través de la Conselleria d’Igualtat i Feminismes, ha llançat una campanya publicitària en què es reivindica el lliure exercici del ‘topless’ per part de les dones i denuncia la sexualització del seu cos. Més enllà que, justament aquesta jornada també se celebra el Dia Europeu de les Víctimes del Feixisme i de l’Stalinisme, cosa sobre la qual el Govern no ha dit ni piu, demostrant una gran insensibilitat, unes quantes coses criden l’atenció d’aquesta acció publicitària. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

La primera és que, hipòcritament, caigui exactament en el mateix comportament que vol denunciar, ja que exhibeix un mugró masculí mentre amaga el femení, segurament per por que la imatge sigui censurada per les xarxes socials, el principal mitjà de difusió. La segona és l’ absoluta desconnexió amb la realitat, ja que des de fa molts anys les dones gaudim de total llibertat per a l’exercici del ‘topless’, n’hi ha prou a fer un tomb aquests dies per qualsevol platja o qualsevol piscina municipal, això sí, que compleixi amb la llei d’igualtat efectiva entre homes i dones aprovada el 2015, cosa que han de garantir els respectius ajuntaments. 

Però el més sorprenent és que aquest Govern cregui que és compatible, des d’una perspectiva feminista, cridar a alliberar els cossos de l’opressió del biquini i mantenir-se en absolut silenci respecte a l’ús del vel islàmic en qualsevol de les seves formes, incloent-hi a la platja, on cada vegada és més habitual la presència de dones amb vel, en algunes fins i tot banyant-se cobertes per les seves vestimentes. Es pot argumentar que tolerar el vel és una mostra de respecte al pluralisme cultural i religiós de les societats, però el cert és que l’ús resulta inacceptable perquè no neix de la lliure decisió de les dones, sinó de la imposició religiosa i de l’acceptació fins i tot per part de molts que s’anomenen feministes d’una concepció aberrant segons la qual el cos de la dona s’ha d’amagar per no ser objecte de desig. I això és just el que la campanya pro-’topless’ vol combatre. Només es pot exigir al Govern que sigui coherent.