Apunt
Sopar després
El pitjor és el vertigen de sortir de nou al precipici de l’Europa League i aquesta idea absurda de jugar en dijous
¿Sopar abans o després del partit? Vet aquí el dilema a què ens enfrontem cada dimarts o dimecres els aficionats del Barça. Des que, fa anys, la UEFA va instaurar les nou de la nit com a l’hora oficial per als partits de Champions, hem anat aprenent què és el que més ens convé, ja sigui a base d’empatx o estómac rugent. Penso sobretot en els aficionats que veuen el futbol des de les seves cases, ja que al Camp Nou o al bar de la cantonada no hi ha dubtes: el partit té gust de cervesa i frankfurt. Però sopar a casa, abans del futbol, significa apaivagar tota l’ansietat acumulada a base de mandíbula, tot i que sense assaborir res, com si només es mastegués la por. I després hi ha les supersticions: ahir, per exemple, segur que més d’un aficionat va entretenir l’espera fins a les nou devorant una pizza, com si el gest simbòlic de menjar-se l’essència italiana pogués influir en el joc de l’Inter de Milà.
No: tot i que acabi sent molt tard, el més assenyat és deixar el sopar per després del partit. Si el teu equip ha perdut, tot això que t’estalvies: te’n vas al llit sense menjar res, com feia Joan Gaspart, i si la gana et desperta a mitjanit atraques la nevera com un lladre, per oblidar les penes. Si el teu equip ha guanyat i bé, llavors el tiberi té aires de banquet i celebració. Però, és clar, ¿què passa amb l’empat? I sobretot amb empats com el d’ahir entre el Barça i l’Inter, que són una muntanya russa d’emocions: ara bé, ara malament, ara bé, ara malament. ¿De quin costat es va inclinar la balança? L’escomesa final del Barça i el segon gol de Lewandowski van suavitzar una derrota amb aires elegíacs i errors puntuals de la vella guàrdia, però el pitjor és el vertigen d’acostar-se un altre cop al precipici de l’Europa League i la idea absurda de jugar dijous. Davant aquest futur, el dubte persistia: ¿sopar o no sopar? Després d’un breu debat amb mi mateix, al final vaig decidir picar alguna cosa, sense ganes i per pura supervivència, perquè em temo que el que tenim entre mans és pa per avui i potser gana per demà. Bon profit.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.