L’espiral de la llibreta Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.
Enric, Froilà i el gran teatre del món
Sobre el llibre ‘En la sombra’, un altre escàndol entre els ‘royals’ britànics
Sembla que Felip Joan Froilà de Tots els Sants de Marichalar i Borbó, quart en la línia successòria al Regne d’Espanya, toca el dos a Abu Dhabi amb el iaio emèrit mentre que Enric, cinquè recanvi a la cua al tron britànic, ha aconseguit vendre 400.000 exemplars del llibre autobiogràfic ‘En la sombra’ (Plaza & Janés) en només les primeres 24 hores del llançament. Si es confirma la primícia de la revista ‘Lecturas’, Froilà (o la seva infanta mare) hauria decidit posar terra pel mig, al traster dels Emirats, després de la seva implicació en diversos embolics, inclosa una baralla amb navalles a la porta d’una discoteca de Madrid. Mentrestant, el duc de Sussex, transmutat en una espècie de comte de Montecristo, ha macerat al seu alambí una copa de cianur espumós contra els ‘royals’ des del seu «exili» daurat a Califòrnia. Tant l’un com l’altre, Enric i Froilà, dos joves de sang blava atabalats pel tàvec emprenyador de la premsa rosa i sobretot pel paper que els ha tocat en sort: actors de repartiment.
‘SPARE’
Notícies relacionadesPicotejant ressenyes i comentaris d’aquí i d’allà, el llibre sembla que traspua bastant ressentiment, un rancor que es veu al títol original: ‘Spare’, és a dir, «recanvi». ‘Spare’ és, en anglès, el pneumàtic de recanvi que viatja al maleter, però també pateix d’un matís degradant en altres expressions: Allò que sobra, a qui ningú li importa, la quincalla, el que acabes fent a desgana. Un captaire a Whitechapel demanarà una moneda ‘spare’. També ho és el duplicat de claus que guarda el veí o l’habitació on dormirà l’hoste inesperat en un llit plegable. La frase «vull parlar amb tu quan tinguis un ‘spare minute’» tanca una càrrega de dinamita per no haver prestat atenció. Això els passa a Enric, el pèl-roig «díscol», cabaler del seu germà Guillem, i a Froilà, legatari del no-res. Joves, carregats de pasta, sense gaire a fer i sota la tirania del focus mediàtic, per no emportar-se després un bocí de posteritat.
Entretots
ORFANDATA Enric el redimeix haver perdut la seva mare de forma tràgica als 12 anys. ¿Se supera un trauma com aquest? No sembla adonar-se que està immers en un espectacle, en un joc de representacions en què també participa el paper ‘couché’, en una peça teatral amb tots els ingredients per fascinar el gran públic: adulteri, el príncep viudo, la madrastra, l’enfrontament shakesperià dels germans... O ho acceptes o toques el dos sense fer soroll. Amb el seu llibre, Enric està donant filet de primera a la premsa que tant odia, la que tant mal li ha fet.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.