La relliscada | Article de Pilar Garcés Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.
Enric d’Anglaterra i altres cabalers reials
El germà petit de l’hereu britànic sagna per la ferida de la seva falta de perspectives. La seva biografia acabada de publicar amenaça el regnat de Carles III abans de ser entronitzat
Pot ser que Enric d’Anglaterra sigui el producte preclar dels temps narcisistes que corren, consagrats a sacralitzar les múltiples identitats del personal i a posar en un pedestal totes i cada una de les seves frustracions. ¿Què li passa a aquest? Li passa que té molt temps i res a fer, tret de convertir en diners els seus laments de pobre nen ric. No s’espera gaire cosa d’ell, tret que es mantingui lluny del tron d’Anglaterra fins que se’l requereixi (i que no sigui aviat). La víctima número u del panorama internacional la setmana en curs disfruta d’una vida de privilegis, però no molestem amb petits detalls. L’encara duc de Sussex promociona la seva autobiografia. L’hi ha escrit J. R. Moehringer, autor, també, de les memòries d’André Agassi; igual que al seu pare, Carles III, un ajudant li posa la pasta de dents al raspall i li aixeca la tapa del vàter; honra mereix el que als seus s’assembla. Rebenta la seva família, especialment les dones vives al tòpic binomi madrastra/cunyada, amb un acarnissament que contrasta amb la seva fredor al recordar el seu pas per l’Exèrcit, i els 25 talibans que va matar a l’Afganistan, en qui no va pensar «com a persones. Eren peces d’escacs tretes del tauler, les persones dolentes eliminades abans que poguessin matar les bones». En aquest tauler, ell no serà rei i jugarà amb les negres perquè no és racista, com la institució de la qual procedeix i que ha forçat el seu exili californià junt amb la seva dona mestissa, Meghan, la Yoko Ono de los Windsor.
Entretots
Si a les famílies comunes el primogènit pot patir la síndrome del ‘príncep destronat’ quan neix el seu germà petit, a les famílies reials és el cabaler el que té la penitència de la falta d’horitzó. Per fora semblen milionaris i es comporten com a milionaris, però per dins... Pateixen i no es molesten a ocultar-ho. Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin tampoc van voler una existència relegada a l’ombra i han acabat al banc dels acusats, a la presó i als programes de xafarderia. La filla més petita dels reis emèrits d’Espanya va resultar tan damnificada com la seva germana gran d’una Constitució masclista que, en ple segle XXI, proclama la prevalença de l’home sobre les dones en la successió al tron. Una altra germana gran relegada a cabalera pel seu sexe, Marta Lluïsa de Noruega, es casarà amb un xaman, Durek Verrett, que afirma que en una altra vida va ser un rei a l’Antic Egipte. Per evitar problemes als nombrosos annexos als hereus, Margarida de Dinamarca ha desposseït del títol de prínceps quatre dels seus vuit nets, els fills del secundogènit Joaquim, amb gran escàndol, indistingible la monarca de l’àvia. El rei de Suècia, Carles Gustau, considera un greuge i una injustícia que el seu fill menor no arribi a regnar perquè el país va eliminar la llei sàlica en benefici de la primogènita Victòria. Li corresponia per néixer home, en la lògica retro de la monarquia. El ‘recanvi’ britànic (així es denomina els cabalers a la família d’Enric i així ha titulat el seu llibre) va per a ‘best-seller’. El duc amenaça de ser més dissolvent que el seu oncle Andreu, un altre número dos apartat i investigat per abusos a menors, i ja hi ha gent que l’assenyala com el principi del final de la corona, que encara no ha rebut amb pompa el seu pare. Al tauler hi ha un peó rondinaire que busca l’escac i mat.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.