NEWSLETTER
Un homenatge a les (bones) empreses
Quan la societat va malament, les empreses van malament. I al revés. Des de l’any 2008 vivim amb angoixa. Primer per la crisi financera, després per la subsegüent crisi econòmica i dels serveis públics, després per les tensions territorials, més tard la pandèmia i, finalment, la guerra i el consegüent virus de la inflació. En aquest llarg període de temps, moltes empreses han tancat. Algunes perquè eren simples estructures de lucre financer. D’altres perquè no estaven ben fonamentades. Moltes perquè les condicions del mercat en el qual actuaven han canviat radicalment per la digitalització o la globalització. La majoria han resistit i moltes s’han creat de nou i han aconseguit consolidar-se en aquest context d’incertesa.
D’empresaris, com de polítics, periodistes o intel·lectuals, n’hi ha de molts tipus. Però em quedo amb una frase de Carlos Bertomeu, guardonat aquest dilluns per EL PERIÓDICO com a Empresari de l’Any: «Les bones empreses les fan bones persones». I ¿què és una bona empresa? Doncs la que promou el progrés de les persones sense carregar-se el planeta. Almenys aquest és el nostre punt de vista i amb el qual hem promogut aquest premi que s’uneix als que entreguem des de fa 42 anys a la gala de l’Empresa de l’Any que enguany ha recaigut en Puig, la marca internacional de perfumeria i cosmètica amb seu a Barcelona. El premi a l’empresa més sostenible ha sigut aquest any per a Família Torres, que s’ha compromès a tenir zero emissions de CO2 l’any 2040 i progressa adequadament cap aquesta meta. El premi a l’empresa més inclusiva ha sigut per a Ampans, que aposta per donar feina a persones amb discapacitat amb un projecte solvent, mentre que el premi a l’Empresa Familiar ha recaigut en Catalana Occidente, que acaba de fer el seu relleu generacional. El reconeixement a l’empresa més innovadora ha sigut en aquesta ocasió per a Inbrain, que es dedica a investigar l’ús del grafè amb finalitats terapèutiques, mentre que el premi a la internacionalització ha sigut per a Agrolimen.
La festa d’aquest any ha sigut també un homenatge a totes les empreses per la seva implicació en aquest 2022 marcat per la guerra a Ucraïna. Una implicació que, malgrat els atacs dels populismes de qualsevol signe, ha contribuït a la cohesió de la nostra societat. La resiliència, que van destacar tots els polítics que van intervenir en l’entrega de premis, s’organitza entorn de les empreses, les que són responsables, que són la majoria, i val la pena reconèixer-ho, com fan aquests premis.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.