Tema del diumenge

Una mirada a la ‘generació sandvitx’

La maternitat tardana ha fet que la cura de fills i de pares sigui simultània

1
Es llegeix en minuts
Una mirada  a la ‘generació sandvitx’

Aquest diumenge EL PERIÓDICO analitza en profunditat una problemàtica amb rostre femení. Es coneix com la generació sandvitx i defineix principalment dones nascudes en els anys 70 i 80 de segle XX i que han retardat la maternitat. Atrapades simultàniament per les cures dels seus fills petits i dels seus pares grans. Cada vegada hi ha més persones, sobretot dones, en aquesta situació que els fa molt complicat conciliar la vida personal i laboral. Però ¿què hi ha darrere d’aquesta fecunditat tardana? ¿Per què els homes no solen fer-se càrrec de la cura de la gent gran? ¿Què han fet o poden fer els ministeris de Drets Socials i Igualtat?

La periodista Olga Pereda ha parlat amb especialistes com la professora d’Antropologia de la UAB Bruna Álvarez, l’escriptora, activista i divulgadora Silvia Nanclares i l’antropòloga Yayo Herrero, una de les veus més reconegudes de l’ecofeminisme.

Notícies relacionades

L’antipolítica

El suplement Entendre-hi Més aborda el fenomen Alvise i la irrupció de l’antipolítica després de l’última nit electoral. ¿Què ha portat 800.763 espanyols a donar suport a una opció política que proposa mesures com "construir la presó més gran d’Europa per posar-hi Pedro Sánchez i tots els immigrants il·legals", "disparar amb subfusells pel carrer als narcotraficants" o "empresonar jutges i magistrats corruptes"? I sobre aquest dubte, en sobrevola un altre: ¿com aquest fenomen s’ha produït fora del radar dels grans partits i els mitjans de comunicació? Només amb les arengues que comparteix en els seus perfils a les xarxes socials, Alvise ha aconseguit connectar amb un sector de la població –els seus votants són, majoritàriament, homes de 18 a 35 anys– que, segons els analistes polítics i experts demoscòpics, se senten "indignats i emprenyats" davant qüestions com el feminisme, els drets LGTBI, l’ecologisme o la immigració.