Armes de guerra i tràfic de drogues

El diari aborda el creixent ús de material bèl·lic per part de narcos a Catalunya

1
Es llegeix en minuts
Armes de guerra i tràfic de drogues

Aquest diumenge, EL PERIÓDICO aborda un problema detectat en les últimes batudes policials contra l’activitat dels narcotraficants que actuen a Catalunya: el creixent ús d’armes de guerra per part d’aquests grups criminals, fet que indica que estan invertint més en contravigilància i confirma un canvi de perfil, més perillós que el d’èpoques anteriors, a partir d’accions més violentes i sense escrúpols. En aquest sentit, la Policia Nacional va detenir recentment una banda de traficants de marihuana d’origen serbi, establerta a Barcelona i Tarragona, que tenia granades de la guerra dels Balcans.

L’activitat d’aquests grups ha crescut en terres catalanes a mesura que augmentava la pressió policial sobre els traficants d’haixix a l’àrea del Camp de Gibraltar. En localitats de la costa catalana, com Mataró o Begur, ja hi ha hagut importants captures de partides que assenyalen la zona com a porta d’entrada de la droga a Europa.

Eurocopa

Notícies relacionades

Lamine Yamal i Nico Williams són la parella de moda de l’Eurocopa, protagonistes de les jugades més electritzants de la selecció espanyola. Juguen en diferents clubs, el primer al Barça, i el segon a l’Athletic, però són grans amics. I tenen moltes altres coses en comú: joves, audaços, d’origen immigrant i nascuts en famílies humils. A aquests dos jugadors, que amb la seva simpatia i talent han captivat tot un país, els dedica aquest diumenge el seu tema de portada el suplement Entendre-hi més. Exemple per a molts infants i adolescents, són també el símbol d’una il·lusió i d’una integració d’èxit. EL PERIÓDICO ha buscat en els seus orígens, de Yamal a Mataró, i de Williams a Bilbao, per explicar la seva història.

En l’altre extrem i coincidint amb la segona volta de les eleccions presidencials franceses que poden donar la victòria a un partit ultradretà i xenòfob Entendre-hi més fa un repàs del clan polític de la família Le Pen, des del patriarca fundador a les generacions més joves.