¡Per molts anys, Lamine Yamal!

1
Es llegeix en minuts
¡Per molts anys, Lamine Yamal!

Avui compleixes 17 anys i demà pots arribar a la glòria. Has sigut el més jove a aconseguir-ho gairebé tot, a jugar i marcar en la Lliga amb el Barça, a jugar i marcar en la selecció, a jugar i marcar en l’Eurocopa. La teva gosadia, la teva serenitat, el teu talent fa que molts s’oblidin de l’edat que tens. Molts de la teva edat encara no han volat mai sols amb avió, ni han firmat un contracte milionari, ni han assumit responsabilitats com la de xutar una pilota davant milions d’espectadors. La teva biografia demostra que tot el que has aconseguit ha sigut gràcies a la teva tenacitat i a la dels teus pares. Aquest és el teu veritable patrimoni.

Notícies relacionades

Si demà guanyes, acudiran a tu una tribu d’aduladors. Fia’t més dels que et felicitin avui pel teu aniversari que dels que només ho facin demà si guanyes. Aquests dies s’han viralitzat les teves fotos de nadó amb Leo Messi, al qual amb tota justícia et comparen. Si arribes on va arribar ell, serà perquè juntament amb el teu talent tindràs la sort de no lesionar-te i l’oportunitat de jugar envoltat de companys també excel·lents. Però fixa’t sobretot en com va gestionar el seu èxit el gran Messi i en com va saber protegir-se de moltes amenaces mantenint en tot moment el seny que es pot perdre fàcilment en aquest context.

Si tens una estona lliure, t’aconsello també que vegis el documental protagonitzat per un altre company teu del Barça, Bojan Krkic. Per a molts no va triomfar. Però la realitat és que sí que ho va fer si bé molts el van utilitzar. I va guanyar perquè sempre va posar la persona per davant del personatge, no es va deixar enganyar. En el teu cas, ets també un model per a molts que com tu van néixer en una família que va venir aquí a sobreviure. És una responsabilitat afegida. Segur que la serenitat amb la qual mires a la porteria t’ajudarà a suportar-ho. Ara el teu repte ja no és ser el més jove a aconseguir-ho tot, sinó el que més temps ho disfruti. ¡Per molts anys.