Newsletter

La lògica epistemològica de Trump i els seus amics

1
Es llegeix en minuts
Trump reaparece después del intento de asesinato

Trump reaparece después del intento de asesinato / AP / Julia Nikhinson

La lògica epistemològica que apliquen Donald Trump o Alvise Pérez es basa a defensar que la veritat no és el més plausible, sinó el més increïble. Si el periodisme apliqués aquesta lògica, no dubtaria a especular sobre la possibilitat que l’intent de magnicidi de diumenge contra el candidat republicà va ser el que anomenen un atemptat de falsa bandera, ideat per la ultradreta nord-americana per consagrar el seu líder amb la foto icònica en què aixeca el braç amb la cara ensangonada.

Seria allò que els d’Esquerra Republicana anomenen una campanya de contrast però pel broc gros, no amb cartellets, sinó amb armes de foc. Però la realitat desmunta la majoria de les presumptes conspiracions i tot indica que es van acumular una sèrie d’errors en la càpsula de seguretat .

Notícies relacionades

La victòria de Trump sembla ara imparable. L’elecció del candidat a vicepresident, el senador J. D. Vance (una mena d’Alvise Pérez), és el cop de gràcia que converteix aquestes eleccions del novembre en l’episodi final de la guerra cultural que es va iniciar fa dècades amb el tea party. Els republicans han decidit sortir definitivament del consens bipartidista . Vol una victòria per KO, clara, nítida, contundent, que enterri la voluntat de pacte a partir del reconeixement mutu. Trump pretén aixafar el que va començar amb les manifestacions contra el Vietnam i va culminar amb l’accés d’Obama a la presidència

Vol demostrar que són més i que són els que han de manar. I Biden mai pot derrotar aquesta idea perquè encarna el pensament feble demòcrata, el que s’intimida davant el republicanisme exacerbat. L’hàndicap principal de Biden no és com està, sinó qui és. Només un envit en gran podria posar en perill la victòria de Trump: Michele Obama, però ni ella ho vol ni possiblement els demòcrates estarien a temps de mobilitzar els votants potencials perquè s’inscriguin. Anem cap a la victòria d’un ressuscitat acompanyat d’un il·luminat. Una cosa inèdita.