Tema de diumenge

Un turismemés sostenibleés possible

El diari repassa les innovacions del sector per oferir vacances ‘ecofriendly’

1
Es llegeix en minuts
Un turismemés sostenibleés possible

Cada vegada més persones es preocupen per la seva petjada ecològica i, en aquest sentit, volen viatjar de forma més responsable amb el planeta, conscients de les repercussions a nivell social i sobretot mediambiental que tenen aquests desplaçaments massius. En la mateixa línia, el mateix sector turístic també està virant, tot i que més tímidament, cap a la sostenibilitat, implementant diferents accions per impactar menys en el medi ambient. Aquest diumenge, EL PERIÓDICO posa el focus en aquest model de turisme més verd, en el qual cada vegada s’aposta més per hotels i càmpings amb mesures d’eficiència o estalvi com sensors, panells fotovoltaics o aixeteria adaptada.

El diari també aborda una qüestió controvertida com la taxa turística, i fins a quin punt pot ser dissuasori fer pagar una entrada per preservar, per exemple, paratges naturals; i inclou un manual amb 20 consells pràctics per tenir unes vacances amigables amb el planeta i les persones.

Rússia i Mèxic

Notícies relacionades

L’Entendre-hi Més d’aquesta setmana s’obre amb una investigació de Marc Marginedas, l’expert en Rússia d’EL PERIÓDICO, sobre com Mèxic s’ha convertit els últims anys en un dels principals enclavaments d’operacions del règim de Vladímir Putin a l’estranger. Sota el comandament del sortint Andrés Manuel López Obrador, el país nord-americà ha actuat com a base per a espies, i com a zona de trànsit cap als Estats Units. A més, la propaganda de Moscou ha arribat fins a Mèxic en forma tant de programes audiovisuals –allà emet RT, prohibida a Europa– com per la via de la influència que exerceixen determinats personatges en la vida pública del país.

El suplement dominical també tracta altres temes, com el consum d’energia de la intel·ligència artificial, la tornada del xef Jordi Parramon o una crònica sobre la pujada dels preus a Beirut, que no es compadeix amb el seu pobre nivell de qualitat de vida.