Error del sistema

Nens de la guerra

El curs de la guerra difícilment es decidirà per la sort d’aquests milers de nens, però el dolor exercit sobre la població prevaldrà durant generacions

1
Es llegeix en minuts
Nens de la guerra

Els nens, sempre els nens. Clamen en defensa seva els justos i els sàtrapes. En nom seu es cometen heroïcitats i atrocitats. La infància, amb tota la seva innocència i la seva fragilitat, és tremendament poderosa. Doblegar un nen pot portar-te a dominar el món. O a intentar-ho. Almenys això és el que han cregut tants règims totalitaris.

Notícies relacionades

Nens de vermells adoctrinats amb sang i gana pel franquisme. Els fills robats a les torturades de la dictadura argentina. La infància convertida en un element de control al servei de Hitler. Només el pervers deliri dels malvats es permet jugar amb el més sagrat. Aquí tenim Putin amb els nens ucraïnesos. Disposant sobre la seva vida i la seva ànima. Ucraïna assegura que ha documentat la deportació forçosa de gairebé 20.000 nens a Rússia. Les autoritats russes, jactancioses, eleven el número a 700.000. Amb l’ajuda d’organitzacions pels drets de la infància s’ha aconseguit tornar uns 400 nens a casa seva. Són petits que van ser extrets d’institucions que els tenien a càrrec seu o dels braços dels seus pares. També hi va haver enganys: la promesa de portar-los uns dies de campaments. Ja no van tornar.

La defensora russa del menor, Maria Lvova-Belova, ha adoptat un d’aquests nens. És la mateixa que quan van arribar menors ucraïnesos a la regió de Moscou va assegurar que n’hi havia alguns parlaven negativament de Putin, "però després es transformen en amor a Rússia". El comentari fa por. En el discurs a la nació de febrer del 2023, Putin va afirmar: "Les elits occidentals s’estan tornant boges i sembla que no hi ha cura, però aquest és el seu problema. Nosaltres estem obligats a protegir els nostres fills, i ho farem: protegirem els nostres fills de la degradació i la degeneració". Una manera curiosa –i perversa– de preservar la infància. El curs de la guerra difícilment es decidirà per la sort d’aquests milers de nens, però el dolor exercit sobre la població prevaldrà durant generacions. Un crim contra la humanitat que pretén humiliar el futur.

Temes:

Hitler Argentina