Dret a pensar

Ultradislèxia

¿Vol dir que els que pensem tenim dret que no se’ns vulgui tapar la boca dient-nos ultradreta?

1
Es llegeix en minuts
Ultradislèxia

Perdonin que no m’aixequi mentre vaig jugant partits de dobles com Nadal i Alcaraz, però jo sola. Amb una mà, me les estic tenint a Facebook amb uns que em diuen "assassina" per defensar el dret a l’avortament. Amb l’altra mà, vaig retornant pilotes en un grup de WhatsApp en què m’han acusat de ser "d’ultradreta" per escriure un article sobre parelles de polítics que també fan política i en el qual comparava les trajectòries de Marta Ferrusola i d’Irene Montero. Com que no me’n podien fer fora, les cancel·ladores, frustrades, van optar per pirar-se’n elles "fent un cop de porta", precisa expressió d’una altra integrant d’aquest grup, l’escriptora, feminista i progressista Laura Freixas.

No dic més noms perquè la Laura ha tingut l’amabilitat d’esmentar l’incident a La Vanguardia. Dic amabilitat sense ironia, amb gratitud.

La Laura Freixas fa al fil d’aquesta ¿anècdota? una interessant reflexió sobre la necessitat de transcendir tanta polarització i, si més no, asseure’s a escoltar els arguments discrepants, ultradreta inclosa, si no volem que segueixi creixent. És l’únic punt del seu brillant article que m’ha fet dubtar: vol dir que la ultradreta té dret a pensar, o que els que pensem tenim dret que no se’ns vulgui tapar la boca dient que som d’ultradreta? (O assassina, tornant al dret a l’avortament.)

Notícies relacionades

És igual. Jo segueixo pensant. Com a persona i com a dona. Parlant de dones, convido a llegir el meravellós llibre Coraje (Sekotia), de la Hanan Serroukh, una catalana de pares marroquins que amb 16 anys es va haver d’escapar de casa per fugir d’un matrimoni forçós. De veure’s al carrer amb 2.000 peles a revolucionar el treball social fundant l’entitat Punt de Referència.

Jordi Pujol la va voler fitxar. Ella li va donar carabasses. Avui col·labora amb les forces de seguretat per a rescatar fills de la immigració del salafisme. La Hanan Serroukh posa histèrics per igual els multiculturals folklòrics i els xenòfobs. M’encanta. Seguim pensant.