610,8 km

Medalla d’or en ‘escape room’

Recuperar la imatge de la Catalunya oficial, generar més reconeixement a la Generalitat i aconseguir consensos serà la principal tasca del nou president

1
Es llegeix en minuts
Medalla d’or en ‘escape room’

El Comitè Olímpic Espanyol té un desafiament a la vista: proposar com a nova modalitat esportiva dels Jocs l’escape room o joc d’escapada. Seria l’oportunitat de poder aconseguir amb tota seguretat una medalla d’or, que tan esquives estan sent a París per a la delegació espanyola. Per representar-nos, ningú millor que el candidat perfecte: Carles Puigdemont. La seva capacitat d’escapar-se fent front a totes les circumstàncies i enemics públics està marcant una fita. Si visqués, el creador de Mortadel·lo i Filemó, Francisco Ibáñez, tindria motius per generar un nou heroi del còmic.

El fenomen Puigdemont, l’esperpèntic i vergonyós espectacle que s’ha observat aquests dies, ha generat perplexitat en tots els àmbits. Fins i tot dins dels seus incondicionals, que disfrutaven dels seus passejos amb barca per la costa mediterrània, o connectats des del mòbil en rutes estrangeres. El "ja n’hi ha prou" o "fins aquí hem arribat" ha acabat instal·lant-se. El paper dels Mossos d’Esquadra s’ha tornat a posar en entredit.

Recuperar la imatge de la Catalunya oficial, generar més reconeixement a la Generalitat i arribar a consensos que trenquin definitivament l’ells contra nosaltres serà la principal tasca del nou president, Salvador Illa. Des que Artur Mas va succeir José Montilla el 27 de desembre del 2010, el Palau de Sant Jaume ha estat liderat per nacionalistes reconvertits en independentistes. El duo Illa-Pedro Sánchez ha aconseguit el que pocs haurien esperat fa uns anys: pactar amb ERC, reconvertit en el partit pragmàtic de l’independentisme.

Notícies relacionades

La reedició lleugera, al ser parlamentària i no de Govern, d’un nou tripartit serà un invent ple d’embolics. Si els comparem, el Dragon Khan del primer pacte PSC-ERC-ICV es pot convertir ara en una muntanya russa de fira. Objectius com ara el canvi de sistema de finançament proposat per a Catalunya semblen difícils de complir, fins i tot constitucionalment. Des d’un punt de vista de model econòmic, les diferències de criteri entre el PSC i els seus aliats continuen sent considerables.

Puigdemont buscarà noves mentides i fuites. A les seves mans està el fet de seguir recolzant el Govern de Sánchez a Madrid. Set diputats poden tornar a impedir l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat. Tot sigui per mantenir la il·lusió olímpica.