Igualtat

La Roro cuina per al Pablo

2
Es llegeix en minuts
La Roro cuina per al Pablo

TIKTOK

En aquest moment de la pel·lícula gairebé tothom sap qui és Roro Bueno, la famosa influencer que cuina per al Pablo construint plats pràcticament des de zero. Els seus vídeos són completament addictius, per la complexitat de les receptes i per l’edició, que és bastant superior a la de moltes influencers. Amb una veu pueril i amb 5,7 milions de seguidors ha fet explotar el cap de les feministes d’arreu del món. Reconec que en soc una. Els seus vídeos es basen en la tendència traditional wife o tradwife, que promou un estil de vida que emula les esposes de la dècada dels anys cinquanta del segle passat, dedicades exclusivament a les feines de la casa i a cuidar la família.

Notícies relacionades

S’ha de posar el focus en la paraula exclusivitat. Una mestressa de casa, que depèn econòmicament del marit i que no fa res més que cuinar i netejar, no té res a veure amb l’exitosa Roro Bueno. Una dona que és independent econòmicament, que ha muntat un imperi del no-res i que s’està forrant amb els vídeos que fa.

Si algú ha de patir en aquesta relació crec que és el Pablo, el nòvio que no fa ni aporta res. El més trist de tot plegat és que els masclistes l’elogiïn i l’envegin pel sol fet que té una dona disposada a fer-ho tot per ell. ¿No s’adonen que és al revés? El Pablo està en segon pla, té molt menys talent que la Roro i sap quin paper té en aquesta aventura. En aquest sentit, l’aplaudeixo. No se sent acomplexat i l’acompanya en la seva aventura. Tot seria ideal si no fos perquè, d’alguna manera, el compte de la Roro idealitza el rol de la dona limitada a l’àmbit domèstic. Però torno al meu discurs i us dic que la Roro no té res a veure amb una mestressa de casa sotmesa. Crec que ho està fent molt bé. Mostrant una imatge no normativa, allunyada de la influencer filtrada. Al final es tracta d’això, de fer les coses d’una manera diferent de com ho fan les altres. I tot i que jo no faria aquest contingut ni farta de vi, no puc fer més que aplaudir aquesta jove influencer. Sí, amigues, se’n diu sororitat: el vostre èxit és el meu èxit. I per molts Pablos que se sàpiguen estar en segon lloc sense sentir-se acomplexats. Veurem quant duren.