Masclisme

La setmana de la cultura de la violació

No hi ha violadors en potència, però quina casualitat que cada dues hores hi hagi una violació i no sigueu mai vosaltres ni els vostres col·legues

2
Es llegeix en minuts
La setmana de la cultura de la violació

No hi ha violadors en potència, diuen, però la setmana ha sigut plena de notícies sobre violacions.

No hi ha violadors en potència, però dilluns sentíem l’alcalde d’un poble amb una cançó popular que va d’una nena que porta "a la camita, le subí la faldita y le bajé la braguita". I després coreja: "La eché el primer caliqueño. La eché el segundo caliqueño. En el tercero ya no quedaba leche".

No hi ha violadors en potència, però 51 homes normals i modèlics seran jutjats a França, després de violar gairebé cent vegades durant nou anys una dona inconscient i drogada. El seu marit, Dominique Pélicot, va posar un anunci en què oferia i oferia la seva dona per ser violada mentre la gravava i disfrutava amb això.

No hi ha violadors en potència, però aquesta setmana hi va haver una altra notícia més sobre aquest tema. Dos joves han denunciat el jugador de futbol Rafa Mir i un amic per agressió sexual. Fins al judici, ell està en llibertat i firmarà cada setmana davant el jutjat.

No hi ha violadors en potència, menys maltractadors, però aquesta setmana un home ha assassinat la seva parella després d’arrossegar-la amb el cotxe, un altre va assassinar la seva dona a Castelló i tothom va descobrir que la maratoniana ugandesa Cheptegei va ser assassinada després de ser cremada per la seva parella amb gasolina davant els seus fills.

¿Reaccions? Sobre la cançó pederasta, la meitat del poble la recolza, dones incloses, perquè és "cultura popular". I el president de la Conferència Episcopal la rebutja però demana "context", que eren festes i hi havia alcohol. Sobre la dona francesa violada, la revista Charlie Hebdo fa mofa de les seves agressions amb una vinyeta fastigosa. Sobre el cas de Rafa Mir, una periodista ha dit que "anar-se’n a les cinc del matí al xalet d’una persona que no coneixes és assumir un risc".

Notícies relacionades

¿Què podem dir-hi? Davant la cançó pederasta com a "cultura", abans també hi havia lluites de gladiadors com a tradició, però les societats avancen i no es coregen delictes. Davant la violació massiva a França, no hi ha humor en el fet de violar-te i si no arriba a ser perquè a l’individu el van agafar gravant sota la faldilla de dones en un súper, encara estaria amb els seus vídeos porno i violant-la més homes, perquè ni un va trucar a la policia davant aquella atrocitat. Sobre el cas de Rafa Mir, el 80% de les violacions provenen de coneguts. No ens fa falta anar amb un a les cinc del matí: els tenim a casa o a la feina. Així campa el masclisme al seu aire, amb la complaença, les justificacions i la "cultura".

Per cert, ¿on són els irritats fa uns dies, amb la frase de "violadors en potència"? Perquè en totes aquestes notícies els protagonistes no són extraterrestres. Els espantats per una frase per reflexionar mentre a nosaltres ens espanta que ens violin o matin. No, no hi ha violadors en potència, però quina casualitat que les notícies siguin plenes de cultura de la violació o d’agressors. No hi ha violadors en potència, però quina casualitat que cada dues hores hi hagi una violació i no sigueu m ai vosaltres ni els vostres col·legues.