Nova oferta informativa

Tarragona se suma a les cròniques locals d’EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
Tarragona se suma a  les cròniques locals d’EL PERIÓDICO

La batalla de la desinformació es juga en el tauler global, però molt especialment en l’àmbit de la proximitat, on la digitalització s’ha convertit en un repte per exercir un periodisme professional sostenible que garanteixi la pluralitat i el dret a la informació dels ciutadans. Prensa Ibérica, el grup editor d’EL PERIÓDICO, s’ha dedicat, des de la seva fundació fa 45 anys, a l’edició de diaris generalistes d’àmbit local. I actualment suma 27 diaris, amb edicions tant en digital com en paper.

Dins d’aquest afany d’augmentar la seva capil·laritat i contribuir al desenvolupament econòmic, social i cultural, el grup edita també una de total de 50 cròniques, publicacions d’àmbit hiperlocal centrades en les notícies de les localitats amb menor població que tenen una versió digital i, en alguns casos, en paper amb diferent periodicitat.

Notícies relacionades

Des d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA s’editen actualment un total de 22 cròniques centrades, cada una d’elles, en la informació de l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Mataró, Cornellà, Gavà, Castelldefels, Viladecans, Vilanova i la Geltrú, Sant Cugat del Vallès, Sant Boi de Llobregat, el Prat, Esplugues, Granollers, Parets, Sabadell, Terrassa, Mollet, l’Eixample, Rubí i Martorell. S’hi suma, des d’aquest mes de setembre, una nova edició dedicada a Tarragona, amb informació de la ciutat, de l’àrea metropolitana i del Camp de Tarragona. Al capdavant d’aquesta nova crònica hi ha el periodista Jan Magarolas, que abans havia treballat al Diari de Tarragona, Més Tarragona, Fet a Tarragona i NW Revista de Reus. Els continguts d’aquesta nova edició estan centrats en els propòsits editorials d’EL PERIÓDICO entorn del progrés de les persones mentre alhora preserva el planeta. Per a això, la crònica de Tarragona segueix diàriament la informació política, econòmica, social i cultural en aquestes comarques. Continguts que també tindran presència en l’edició digital i en la de paper d’EL PERIÓDICO i en la resta de les capçaleres de Prensa Ibérica. Puntualment, la crònica de Tarragona distribuirà una edició en paper a propòsit de grans esdeveniments locals, com les festes de Santa Tecla, el concurs de castells i les festes de Sant Pere de Reus.

Amb aquesta aposta, Prensa Ibérica amplia la seva aposta a Catalunya, on, a més d’EL PERIÓDICO, edita el Diari de Girona, Regió 7 i el setmanari L’Empordà, tots tres en llengua catalana. El mes de juliol passat, els mitjans de Prensa Ibérica van ser líders a Catalunya en la categoria News del mesurador GFK amb 3,6 milions d’usuaris únics, i també ho van ser a Espanya, amb un total de 22,3 milions d’usuaris únics.