Potencialitat de la violació

1
Es llegeix en minuts
Gisele Pelicot, quien supuestamente fue drogada y violada por hombres solicitados por su esposo Dominique Pelicot, llega con su abogado Antoine Camus durante el juicio de su esposo con 50 coacusados, en el juzgado de Aviñón, Francia, el 19 de septiembre de 2024.

Gisele Pelicot, quien supuestamente fue drogada y violada por hombres solicitados por su esposo Dominique Pelicot, llega con su abogado Antoine Camus durante el juicio de su esposo con 50 coacusados, en el juzgado de Aviñón, Francia, el 19 de septiembre de 2024. / REUTERS/Antony Paone

¿Els homes són potencials violadors? Ho són. És un fet indiscutible, i abans que aparegui el Not all men de torn, us en poso un exemple perquè ho entengueu fàcilment. Et tanquen en una habitació amb cinc dones i amb cinc homes (suposarem que són tots cis, perquè resulti més fàcil d’entendre) i et diuen que hi ha una persona que és una potencial violadora i et donen l’opció de fer-ne fora de l’habitació cinc. ¿A qui fan fora? No menteixin. Tots, absolutament tots, farem fora els cinc homes. Els potencials violadors. Cosa que no significa que ho siguin de veritat, però sí que poden arribar a ser-ho. Aquest és el significat de la paraula. Si no fos així, les dones pujaríem tranquil·lament als ascensors amb homes desconeguts, no tindríem por de passejar de nit per carrers foscos i no travessaríem els passos a nivell subterranis corrent espantades. ¿Recorden Dominique Pelicot? El monstre que va estar drogant i deixant que més de 50 homes violessin la seva dona durant 10 anys. ¡Oh, sorpresa! Cap dona va ser proposada per a un pla tan fastigós. Perquè la víctima no es va amagar.

La Gisèle va voler aparèixer en el judici i que tots li veiéssim la cara. Perquè ja no ens amaguem ni callem. Que no som nosaltres les que matem, violem i cremem vives les nostres parelles. Nosaltres no tenim per què avergonyir-nos, que s’avergonyeixin ells. I diguem els seus noms ben alt. Dominique Pelicot. Dominique Pelicot. Dominique Pelicot. Els homes són potencials violadors i, en moltes ocasions, còmplices de l’horror. ¿Saben que, de cada 10 propostes de violació que va fer Dominique Pelicot, només tres eren rebutjades? ¿I que els homes que no van acceptar mai van denunciar els fets? Homes del món, no s’ofenguin tant i comencin a indignar-se i a oferir empatia i solidaritat. Necessitem el vostre suport i complicitat perquè el món avanci. Seriosament, ¿a què estan esperant? ¿Que violin o assassinin les vostres mares, filles o germanes.