¿Quin és l’impacte dels microplàstics?

1
Es llegeix en minuts
Pèl·lets de plàstic. |   R. GROBAS

Pèl·lets de plàstic. | R. GROBAS

Aquest diumenge analitzem en profunditat l’impacte dels microplàstics en l’entorn mediambiental. En un primer reportatge, sabrem quants microplàstics existeixen i veurem quins en són els efectes en el cos humà. Per exemple, existeixen estudis que suggereixen que poden alterar l’equilibri hormonal del nostre organisme. A l’hora de combatre’n la presència, també se sap que la font més important generadora de microplàstics deriva de l’activitat de les rentadores.

En una segona peça, s’abordarà quina és la presència dels microplàstics als rius de Catalunya i per què les depuradores no poden frenar-ne l’existència, amb les conseqüències que tot això té en la qualitat de l’aigua que acabem consumint. Tot això anirà complementat amb una guia pràctica que doni pistes sobre en què ens hem de fixar a l’hora de consumir i evitar la presència de microplàstics.

La vellesa a la Xina

Notícies relacionades

Entendre-hi més aborda aquesta setmana la problemàtica relació de la Xina amb la demografia. Després de dos anys amb saldo negatiu entre naixements i defuncions, i superat per l’Índia com a país més poblat del món, el gegant asiàtic mira de donar la volta a la política del fill únic. L’experiment demogràfic més gran de la història va acabar el 2015; ara, el Govern anima a participar en el "rejoveniment de la nació" i apressa les dones a recuperar rols domèstics. De moment, els xinesos no en fan gaire cas, i es calcula que el país tindrà el 2035 una xifra de jubilats superior als 400 milions.

El suplement dominical d’EL PERIÓDICO també ofereix una anàlisi sobre l’amenaça de les opcions polítiques extremes, en creixement a tot Europa. I una entrevista amb Ramón Tamborero, l’advocat que fa dècades que representa famosos: el seu client de renom més recent és l’exfutbolista Gerard Piqué, que el va contractar durant el seu procés de separació amb Shakira.