L’empremta canina

1
Es llegeix en minuts
Tres perros.

Tres perros.

Un veí va penjar a la porta de casa seva el següent cartell: "Si us plau, eviteu que els vostres gossos miccionin aquí. Què passaria si ho fessin a casa vostra? Gràcies". Em va commoure perquè, darrere de la bona educació del cartell, hi vaig intuir uns quants exabruptes i malestar, però, sobretot, l’esforç per intentar que l’altre, el del gos, es posés en el seu lloc. Em va semblar un intent heroic. Vaig fer una fotografia del cartell i la vaig penjar a les xarxes socials. L’autor va resultar ser seguidor de les meves publicacions, va reconèixer el seu cartell i em va comentar que, des d’aleshores, cap gos ja no orina a la seva porta. Això va passar en un poble, on la vida és més agradable i on els incívics poden amagar-se menys en l’anonimat. Com que encara hi ha vergonya, queda una mica d’esperança.

A Barcelona, la ciutat dels gossos, l’ajuntament vol obligar els propietaris canins a netejar els pipís, diluir-los amb aigua, per acabar amb els que es fan el longuis cada vegada que la seva mascota orina en plena via pública. La pudor és extremadament desagradable i és una evidència de falta de salubritat. Hi ha carrers per on fa fàstic caminar amb sandàlies a l’estiu. Fins quan continuarem veient com a normal que el carrer sigui un vàter? Com ens hem de reorganitzar per conviure amb cada vegada més gossos? Com es persegueixen eficaçment els incívics? Si encara no hem acabat amb els regalets sòlids…

Notícies relacionades

Buscar empatia

Mentre no abordem les qüestions de fons, especialment a les ciutats, i com que és absurd pensar que l’amenaça d’una multa cohibirà els incívics, potser buscar la seva empatia té el seu què. Empaperar la ciutat amb cartells com el del meu veí i esperar a veure què passa. Encara que no és garantia d’èxit. Molts van aplaudir la fotografia, d’altres es van riure de l’ús del verb ‘miccionar’ i d’altres, no van ser ni un ni dos, es van lamentar d’haver tingut la mateixa idea amb un resultat diferent: pintades burletes sobre el cartell i, fins i tot, restes d’excrements… Estimar els gossos però patir els seus amos. Cal tenir molta barra per passar de tot.

Temes:

Barcelona Gossos