Amancio Ortega versus Elon Musk

1
Es llegeix en minuts
Amancio Ortega versus Elon Musk

¿S’imaginen el fundador d’Inditex i la fortuna més gran d’Espanya, Amancio Ortega, en un míting d’Alberto Núñez Feijóo demanant el vot per al Partit Popular i llançant-se a l’arena política amb un discurs en solitari? Ortega és un home discret, amb un baixíssim perfil públic i sense filiació política coneguda, de manera que costa visualitzar-lo en aquesta situació que, en canvi, no és tan forassenyada en altres llocs i amb altres empresaris.

Elon Musk, l’home més ric del món, va acompanyar dissabte el candidat republicà Donald Trump en la seva tornada a Butler. Musk va pujar a l’escenari on el 13 de juliol l’expresident va rebre un atemptat i ho va fer fent salts d’alegria, amb els braços enlaire, abans de dirigir-se a la massa amb un discurs d’encara no sis minuts.

Notícies relacionades

Musk, fundador de Tesla i amo d’X, no passarà a la història de l’oratòria política per les seves paraules a Butler, òrfenes d’emoció i de sentit de l’humor, repetitives i atapeïdes d’intoxicacions apocalíptiques en cas de victòria demòcrata i que ell mateix sap que no són veritat. Va mentir sense pudor quan va dir que els de Kamala Harris volen eliminar la llibertat d’expressió, acabar amb el dret a portar armes i alterar el procés de votació. També quan va assegurar que només si guanya Trump serà possible preservar la Constitució i la democràcia als Estats Units. En cas contrari, el 5 de novembre seran "les últimes eleccions. Aquesta és la meva predicció", va dir Musk, que va encoratjar el públic a registrar-se i votar en les eleccions "més importants de les nostres vides".

En el que sí que va ser més precís el també president de SpaceX va ser vaticinant que aquests comicis tan disputats i polaritzats es poden decidir per "un marge molt estret", d’uns mil vots o menys. Però per arribar aquí no feia falta tot l’anterior. Més li valdria a Musk oblidar-se del discurs de l’odi i de les teories de la conspiració i imbuir-se una mica de l’esperit del callat Amancio Ortega.