Menys fletxes, Robin Hood

1
Es llegeix en minuts
La expresidenta del Parlament Carme Forcadell

La expresidenta del Parlament Carme Forcadell / ACN

El respectable va decidir xiular el president Illa al concurs de castells de Tarragona. Està en el seu dret. El que ja és més discutible és la necessitat d’un president, que es fa dir el Legítim, de treure’n profit. Tampoc és la primera vegada, ja va tenir una actitud similar amb l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, que per cert mai s’ha fet dir la Legítima.

El Legítim dona una mostra clara de la seva altura de mires. A més de posar de manifest el refrany que sentencia aquells que veuen la palla a l’ull aliè i no la biga en el propi.

Es mostra indignat el Legítim perquè Illa va anar a visitar el Rei a la Zarzuela. El que no diu és que l’encara presidenta del seu partit no va dubtar a visitar el mateix monarca amb una encaixada de mans pletòrica, mentre els seus excompanys de gabinet eren a la presó. ¡Cal tenir-los de ciment armat!

El Legítim acusa Illa de confondre Catalunya amb els mitjans de comunicació afins i les altes esferes en contraposició a la veritable Catalunya, que era al Tarraco Arena Plaça, de Tarragona. ¿Quantes vegades ha anat Puigdemont a una actuació castellera? Jo he seguit actuacions en centenars de places castelleres. Sé del que parlo. M’encanta l’ambient casteller. Formo part del seu paisatge. Però pretendre que és representatiu del que pensem el conjunt dels catalans ja és figues d’un altre paner. És com pretendre que el que diu i fa l’afició al camp de l’Espanyol és el que pensen el conjunt dels catalans.

Notícies relacionades

Un altre detall sense importància. Van guanyar els Castellers de Vilafranca. Una vegada més, ¿sap Puigdemont qui és l’alcalde de Vilafranca? Doncs ara com ara, Francisco Romero (PSC), amb el suport de Junts, del seu partit.

Però n’hi ha més, estimat Legítim. Vas ser tu qui va manar carregar-se el Govern de Pere Aragonès. Et vas implicar per aconseguir que es trenqués. Després vas mediar per a una moció de censura instrumental a favor de Salvador Illa que, per cert, aquest va rebutjar. I finalment vas implorar a Pedro Sánchez perquè Illa et donés els seus vots per culminar així la restitució que es va estavellar a les urnes. En fi, menys fletxes, Robin Hood.