Begoña Gómez perd el blindatge

1
Es llegeix en minuts
Begoña Gómez perd el blindatge

David Zorrakino - Europa Press - Archivo

L’Audiència de Madrid ha retirat a Begoña Gómez el blindatge de la Moncloa. Si Pedro Sánchez i la pràctica totalitat del Govern insisteixen a condemnar la parcialitat del jutge Juan Carlos Peinado, hauran d’engrossir la nòmina de sospitosos amb mitja dotzena de magistrats de la instància superior. Si s’atén a l’estricta redacció de la interlocutòria acabada d’emetre pel tribunal, existeixen motius sobrats per aprofundir en els estranys moviments que van atorgar una càtedra de la suposadament prestigiosa Universitat Complutense a la dona del president del Govern. És molt dubtós que la no catedràtica hagués d’acceptar la comanda, tot i que hagués complert al peu de la lletra totes les admonicions legals. Amb una instrucció penal en curs, queda desprotegida i danya potser irreversiblement el seu marit.

Només a través del que s’ha divulgat del "procés viu", en el llenguatge de l’Audiència, el comportament de Begoña Gómez inclou les clàusules necessàries per sacsejar el seu marit. Si no constés l’amor que es professen, elevat a qüestió d’Estat per Sánchez, es podria equiparar els projectes pseudoempresarials de la segona dama a la calculada distància que Melania Trump imposa als designis del senyor Donald.

Notícies relacionades

Corrupció

L’Audiència arruïna les expectatives de la doble querella contra Peinado interposada per Sánchez i Gómez, en el primer cas amb fons públics a través de l’Advocacia de l’Estat i en un text de sorprenent feblesa. El jutge qüestionat pels progressistes no només es veu autoritzat pels seus superiors, sinó encoratjat a prosseguir amb la investigació. Ni tan sols se li retira per complet el ramal d’Air Europa, sinó que es deixa pendent de futurs descobriments. Per impossible que pugui semblar, la corrupció s’erigeix ara mateix en la principal amenaça per a la continuïtat del president. La detenció de Víctor de Aldama, que es trobava al Ministeri de Foment com a casa, confirmen Begoña Gómez i l’exministre José Luis Ábalos com a presumptes botxins de la legislatura.