Tema del diumenge

Boixos Nois, la cara local del fenomen ultra

EL PERIÓDICO abordarà què envolta els sectors més radicals del món futbolístic

1
Es llegeix en minuts
Boixos Nois,  la cara local del fenomen ultra

Els ultres està en el focus en els camps de futbol i Catalunya no és una excepció, tal com s’analitzarà en el reportatge principal d’aquest diumenge. Tot i que els Mossos d’Esquadra consideren que, des del trasllat a Montjuïc, el sector més radical de l’afició del FC Barcelona, els Boixos Nois, mostra un perfil més baix, adverteixen que aquesta situació podria canviar quan es materialitzi la tornada de l’equip blaugrana al Camp Nou. I és que, segons les mateixes fonts policials, el fenomen ultra pot tenir els seus alts i baixos però mai desapareixerà del tot, ja que "suposa una manera de viure". La perillositat d’aquest grup vinculat al Barça s’incrementa en el cas d’algunes faccions, com els Casuals, que s’han dedicat de manera organitzada a cometre delictes.

En una segona peça s’observarà com, després del final de la pandèmia, el fanatisme s’ha incrementat als estadis europeus i se centrarà en com s’ha estès a França, Itàlia i altres països d’Europa central i de l’est.

Auditoria

Notícies relacionades

Sense sortir de l’entorn blaugrana Entendre-hi més s’endinsa en l’últim informe de l’auditor del Barça, Grant Thornton, molt preocupant per al club. Una investigació del periodista Emilio Pérez de Rozas evidencia que l’auditor ha deixat de creure en el president blaugrana, Joan Laporta, i, al contrari del que va passar l’any passat, ha qüestionat la informació econòmica rebuda per part de l’entitat.

El suplement dominical també inclou un text que aborda els motius del protagonisme periòdic que ETA adquireix en el debat polític espanyol, molts anys després de la desaparició de la banda terrorista. I un estudi de Verificat, la plataforma de fact-checking, que constata que és impossible pagar una residència amb la pensió mitjana que es cobra a Catalunya.