No en diguis oració

2
Es llegeix en minuts
No en diguis oració

Enric Bonet

Estimat, estimada, no ens resis a sobre. No estableixes la necessitat de vessar la teva beatitud sobre qui no la vol, ni els teus temors ni les teves creences. Contén les teves ànsies de salvació i centra’t una mica més en la teva pròpia humanitat, és possible que necessiti certa revisió. I si malgrat tot no pots reprimir la necessitat d’alliberar gent aliena del seu suposat pecat, mira cap als teus. Perquè allà, entre silencis i sotanes, trobaràs inspiració per a les teves oracions. Ni tan sols et farà falta canviar de tema. Podràs seguir resant per "protegir els nens innocents", els "nens indefensos", tants i tants nens que no van trobar "defensors" i van sentir que no podien "parlar o escriure" ni votar ni protestar, ni tampoc pregar.

Estimat, estimada. A tu que t’has apuntat amb alegria a la campanya internacional dels 40 dies per la vida, a tu que has trobat un forat en aquest calendari que va del 24 de setembre al 4 de novembre per anar a resar davant les clíniques que practiquen avortaments, t’ho prego, queda’t a casa teva. O ves a una església o a un parc, davant el mar o davant un riu. Déu és a tot arreu, però no en les oracions llançades als rostres aliens per fer encara més dolorosos els moments de dificultat.

Alacant, Barcelona, Bilbao, Burgos, Las Palmas, Madrid, Múrcia, Sevilla, Tarragona, València... Fins a 26 campanyes estan previstes per tot Espanya. 40 dies de "presència pacífica", assegureu. Només faltaria. Heu sigut hàbils, cal reconèixer-ho. Des del 2022, es penalitza amb fins a un any de presó l’assetjament de les dones que van a les clíniques per a la interrupció voluntària de l’embaràs, però vosaltres us heu organitzat per formar grups de fins a 19 persones, el límit per no estar obligat a comunicar la concurrència. Assegureu que només dieu, que no us entregueu a l’assetjament, que és una manifestació de llibertat d’expressió i culte. Sí, heu trobat la manera de burlar-se de la llei. I la pietat.

Notícies relacionades

Estimat, estimada... A tu que estàs descarregant-te el devocionari de la web per "resar i meditar durant el teu torn de vigília". A tu que potser has preferit comprar la guia enquadernada en paper (9 euros), que estàs pensant a afegir-hi el calendari (10 euros), les samarretes (10 euros) o la dessuadora (10 euros), de veritat, no caiguis en la temptació de la supèrbia. ¿Tan ignorants creus que són les dones que han decidit avortar que pretens il·luminar-les amb la teva presència? ¿Tan insensibles les consideres? ¿Tan abominables, tan pecadores o tan febles, que han de ser salvades? I, sobretot, ¿tan superior et sents? No saps res de les vides que interpel·les, res. Però des de la teva arrogància sectària et creus amb el poder de qüestionar els drets que l’emparen.

Estimat, estimada, no estimis tant qui no desitja el teu amor. Només afegeixes patiment. Això no és oració. Tampoc compassió, t’ho asseguro. Només que fessis l’esforç de posar-te a la pell dels altres, sabries que és coacció, provocació i arrogància.