Tema del diumenge
¿Com ens afecta la crisi climàtica?
EL PERIÓDICO aborda les conseqüències del canvi climàtic en diferents zones espanyoles
Davant la imminent cimera del clima d’aquest any, que tindrà lloc a Bakú (Azerbaidjan) entre l’11 i el 22 de novembre, el reportatge principal analitzarà els efectes de la crisi climàtica en diferents zones d’Espanya, amb la característica comuna de la connexió entre si. Per exemple, si la sequera avança en àrees del sud, com Andalusia, això té conseqüències en el preu de l’oli, que s’encareix per a tots els ciutadans, visquin on visquin.
De manera més concreta, una altra peça periodística abordarà la cimera d’aquest any i incidirà en els seus continguts principals, en com ens afectarà en la nostra vida diària i en si han tingut utilitat pràctica les trobades celebrades fins ara.
Finalment, es mesuraran els avenços d’Espanya a l’hora de fer la transició cap a fonts d’energia més netes, com les renovables.
Cascos blaus
La guerra que lliuren des de fa anys Israel i Hezbol·là i que s’ha intensificat des de l’1 d’octubre, amb una nova invasió del sud del Líban per part de l’Exèrcit hebreu, ha posat en la diana la missió dels cascos blaus de la FINUL (Força Interina de les Nacions Unides al Líban), que està sent objecte de reiterats atacs els últims dies. El suplement Entendre-hi més analitza en el seu tema de portada el moment delicat que afronta aquesta força creada per preservar la pau i atrapada per la guerra: assetjada, sense capacitat de combat i amb les seves capacitats operatives de treball minvades per les hostilitats.
En el segon tema del suplement, tres historiadors i tres genetistes donen la seva opinió sobre el documental emès per TVE el cap de setmana passat, en el qual s’afirmava que l’anàlisi de l’ADN dels ossos preservats a la tomba de Cristòfor Colom de la catedral de Sevilla pertanyen a l’almirall i a més demostrarien el seu origen jueu i ibèric, no genovès. Una afirmació de la qual, unànimement, discrepen.